Kjempetorskens Topp 10, 2011

26 12 2011

Ved årsslutt er det vanlig å oppsummere året og se tilbake på høydepunktene fra året som har passert. Så også på Kjempetorskens ØL-blogg. Kjempetorsken har i år anmeldt 490 øl på ølbloggen. Dette var litt flere enn i 2010 da det ble 441 nye øl.

Vi har tatt et tilbakeblikk på året som har gått, og presenterer her Kjempetorskens Topp 10 øl-opplevelser i 2011:

1. Hjemmebryggerdager på Nøgne Ø. Én gang i året innbyr vårt fremste mikrobryggeri til Hjemmebryggerdager. 50-60 hjemmebryggere kan da være med å brygge et av Nøgne Øs øl (denne gang Pale Ale) på bryggeriet. Hver deltager får med seg et gjæringskar med 25 liter vørter som skal gjæres til øl. Noen uker senere møtes man igjen hos Nøgne Ø for sosialt samvær med øl og mat. Et fantastisk tiltak av Nøgne Ø! Hjemmebryggerdagene 2012 ble forøvrig fullsatt på 6 minutter!

2. Ølfestivalen på Nærbø. En fantastisk ølfestival som setter fokus på selve ølet og bryggeren bak det. Her står bryggerne selv og skjenker deg ølet og historien bak. Arrangeres bare annenhvert år, men er vel verdt å vente på! Alle de viktige bryggeriene deltar. Ølfestivaler med innleide øltappere burde forbys 😉

3. Ølsmakinger med BeerNorway (her representert ved Brewdogs Hello, My Name is Ingrid). Jeg deltok på ølbloggeren BeerNorways ølsmakinger lørdag 13.august og lørdag 17.desember. På begge smakingene hadde BeerNorway tatt frem en fantastisk liste med øl og en herlig gjeng med ølglade mennesker.

4. Ölstugan 1892 Tullen. En fantastisk pub i Gøteborg som kun har svensk mikrobrygg på menyen. Her er kommersielle interesser og eksklusive avtaler med industribryggeriene satt til side for det beste av hva svenske mikrobryggere kan oppdrive.

5. Westvleteren 12. I sommer passerte jeg 1.000 anmeldte øl på bloggen, og i den forbindelse ble jeg invitert av ølbloggen Høyt Skum til å drikke denne sagnomsuste belgieren som mange rangerer som «verdens beste øl». Utvilsomt en knallgod øl, og en fin smaksopplevelse! Takk, Høyt Skum!

6. Ringnes hadde invitert Brewmaster Garret Oliver til Oslo som et ledd i lanseringen av Brooklyn øl i Norge. Før selve seansen ble 5 norske ølbloggere (Kjempetorsken inkludert) invitert til et møte med Oliver. Der fikk vi servert så og si hele Brooklyns ølutvalg samtidig som vi fikk Mr. Oliver på tomannshånd (seksmannshånd, blir det vel egentlig…) i 45 minutter. Etterpå var det mat og mer øl i Ringnes’ festsal med kjente norske mikrobryggere og andre «ølkjendiser». En stor aften!

7. Dogfish Head 90 Minute Imperial IPA. Bryggeriet Dogfish Head eksporterer ikke til Europa. Dette av rene kapasitetshensyn. De klarer knapt å produsere nok øl til sitt eget hjemmemarked. Jeg fikk uansett tak i en flaske av dette sagnomsuste brygget, og delte denne med min bror en solrik vårdag. En smaksopplevelse av de helt sjeldne!

8. The Porterhouse i Dublin. Av familiære årsaker har jeg besøkt Dublin endel ganger i år. Dublin og Guinness er jo nesten synonymer, men jeg har faktisk opplevd å ha flere turer til Dublin uten å røre en Guinness. Årsaken har vært The Porterhouse og deres fantastiske stouts, med Wrassler XXXX som min soleklare favoritt! Prøv den neste gang du er i Dublin. The Porterhouse har 3 puber i Dublin, og du finner også the Porterhouse i Wicklow, London og New York!

9. Port Brewing Wipeout IPA. En fantastisk god IPA på 7%. Det er ingen hemmelighet at jeg er svak for IPAer, og denne gjorde et dypt inntrykk en solrik og varm sensommerdag.

10. 1.april i år gikk 6 norske ølbloggere sammen om årets 1.april-spøk. Vi hevdet alle å ha fått et brev fra Helsedirektoratet med beskjed om at vi ikke lenger fikk omtale norsk øl på ølbloggene våre. Overraskende mange ble lurt, og vi klarte nesten å holde spøken gående hele dagen. En morsom spøk som ble omtalt i media både her hjemme og i utlandet.

Hva er din beste ølopplevelse fra 2011? Skriv i kommentarfeltet nedenfor:


Handlinger

Informasjon

7 responses

26 12 2011
Helge

Din anbefaling med Husets Red Ale på Ølstugan Tullen var en høydare, som både Oddik, OJ og Helge falt for. De hadde en rekke andre godsaker der også, verdt et besøk. Husk å henvise til Kjempetorsken, så får man 1. klasses service!

27 12 2011
1 01 2012
Listornas tid | Öl med mera

[…] Norska Kjempetorsken har gjort en läsvärd 10-i-topplista. […]

2 01 2012
Oddik

Alternativt julebord på Haandbryggeriet med gutta var årets STORE øl-opplevelse for meg. Spennende småretter til dertil egnet øl fra Haandbryggeriet ga oss store smaksopplevelser. På en god annenplass kommer sommerens besøk på Ølstugan Tullen i Gøteborg etter anbefaling fra Kjempetorsken. Trivelig kveld sammen med Helge og OJ. Tredje plass, button fra selveste Kjempetorsken som alltid er med på utflukter….. 🙂

11 01 2012
Ølåret 2012 – hva vil året bringe? | HUMLE OG MALT

[…] fravær har jeg prøvd å se inn i gjæringsdunken for å spå litt om 2012. Der hvor blant annet Kjempetorsken og Erik Dahl i Venner av Nøgne Ø la ut sine topp øl-opplevelser for 2011, prøver jeg altså å […]

18 09 2012
Morten Skogly

Bra liste, småmisunnelig 🙂 Var du på ølfest i Trondheim i år, tror du den kommer på årets liste? Var en høydare på meg ihvertfall (bortsett fra en Tokyo fra Brewdog inntatt i et boblebad på Oppdal under åpen himmel og nordlys. Men jeg tror til og med Dahls hadde sklidd ned greit i den settinga).

20 09 2012
Kjempetorsken

Nei, var dessverre ikke i Trondheim, men hørte det var bra! Og øl i boblebad med nordlys høres fantastisk ut!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: