The Porterhouse

22 04 2011

16-18 Parliament Street, Dublin 2
tel: (+ 353 1) 679 8847

web: http://www.porterhousebrewco.com

The Porterhouse startet opp i 1996 og var dengang Dublins første bryggeripub. The Porterhouse har 5 puber i UK. 4 i Irland og én i London. Av disse er The Porterhouse, Temple Bar den største. Den ligger midt i det mest populære turiststrøket (Temple Bar), og annenhver turist som kommer inn ber om en pint med Guinness. Det får de ikke. The Porterhouse er sannsynligvis Dublins eneste pub som ikke selger Guinness! De fleste tar imidlertid til takke med én av The Porterhouse’s 3 egne stouts: XXXX Stout, Oyster Stout eller Plain Porter. Fantastiske gode øl alle tre!

The Porterhouse Taster Set

Puber går over tre og en halv etasje med en stor bar på gateplan. Du blir møtt med et smil i baren og en betjening som kan sitt øl. De har til enhver tid 9 egenproduserte øl på fat og gjerne et sesongøl ved siden av. 3 stouts, 3 mørke øl og 3 pilstyper. De serverer Taster Sets med 3x 1/3 pints av av gangen. Disse anbefales dersom man ønsker å smake seg igjennom husets eget øl. Taster Setet koster kun €5 pr sett. Alle de egenproduserte øltypene holder høy kvalitet, så det er ingen grunn til å ikke prøve dem. Porterhouse Plain Porter er viden kjent i ølkretser og har vunnet flere priser. Det finnes mengder av annen øl her også. Hele 30 tappekraner er plassert bortover på bardisken. I kjøleskapene finner man et stort utvalg av belgiske øl med vekt på Triple, Double og fruktøl. Tysk pils og hveteøl finnes det også mye av. Ellers er UK med England, Skotland og Irland godt representert, og det finnes selvfølgelig et godt utvalg av Cider. Uvisst av hvilken grunn er det ikke gjort plass til mange amerikanske øl. Kun 5 litt kjedelige øl står på menyen.

The Porterhouse har også en lang barmeny med cocktails, shots, longdrinks, vin, champagne,varme drinker og frossendrinker. Noe for enhver smak.

Skulle du bli sulten tilbyr The Porterhouse en lunsjmeny bestående av snacks, sandwicher, burgere, salater og fingermat. Kveldsmenyen har foretter og snacks, og en full meny med kjøttretter og fiskeretter.
Med sin beliggenhet er stedet preget av mange turister, men det finnes også mange stamgjester her. Stedet holder jevnlige ølfestivaler og markerer både Oktoberfest, Australian Day, Belgiske ølfestivaler og selvfølgelig St Patricks Day.

Skal du til Dublin og drikke øl, er The Porterhouse den puben som bør stå først på listen din!

Følgende øl brygges av The Porterhouse:

Brainblasta

Chiller

Temple Brau

Oyster Stout

TSB

Plain Porter

Hersbrucker

Porterhouse Red

Wrasslers XXX Stout

Vienna

Hop Head


Handlinger

Informasjon

Ett svar

3 04 2013
Flere Dublin-tips! |

[…] har tidligere skrevet om pubene The Porterhouse og Messrs Maguire og litt generelt om Dublin uten Guinness her på bloggen. Etter å ha besøkt […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: