Ölstugan 1892 Tullen

19 02 2011

Andra Långgatan 13, Göteborg 413 03

web: http://www.olstugan.se

epost: info(a)olstugan.se

Ut fra Järntorget i Gøteborg går de to «Langgatene» som tidligere ble kalt Smala Vägen og Breda Vägen. i Andra Langgatan 13 ligger nå Ölstugan 1892 Tullen. Judith Karlander åpnet i 1892 Ölstugan Tullen. Dengang holdt Ölstugan til der hvor puben Bishops Arms i dag ligger. Også i nyere tid har Ölstugan eksistert, men puben som nå bærer navnet åpnet i begynnelsen av 2011. Den stod derfor opprinnelig ikke på vår liste over puber vi planla å besøke i Göteborg. Heldigvis oppdaget vi skiltet da vi kom ut fra The Rover som ligger rett på andre siden av gaten.

Denne puben har gjort en genistrek. Her serveres nemlig kun øl fra svenske mikrobryggerier. På flaske og på fat! Her får du altså kun Mariestads, Oceanbryggeriet, Wisby, Oppigård, Dugges, Nils Oscar m.fl. Hvilken aldeles glimrende idé! Når kommer den første puben i Norge med bare norske mikroøl? Her burde jo Innovasjon Norge og alle organisasjoner som fremmer turisme, norske firmaer og produkter gå sammen! En erkenorsk pub med godt, norsk øl og urnorske retter på menyen: smalahove, rakfisk, lutefisk, torsk, laks, lam, spekemat, rømmegrøt og komle!

På Ölstugan kunne de nemlig friste med svensk sild. I mange varianter! Dessverre hadde vi nettopp spist da vi kom hit, men neste gang vi er innom skal vi bestille en silderett til ølet!

Oceaniabryggeriet lager forøvrig to øl spesielt for Ölstugan. Vi smakte kun på det ene: Ölstugan Red Ale.

Terningen blir denne gangen gitt litt med hjertet. Vi er fulle av beundring for at Ölstugan gjennomfører konseptet med kun svensk øl på puben. Et fint konsept som så ut til å være veldig populært. Lokalet var så og si fullt da vi var innom på en forholdsvis tidlig lørdag ettermiddag. Et særdeles hyggelig personale gjorde også sitt til for at vårt korte opphold på Ölstugan ble et av høydepunktene på vår Gøteborgtur!


Handlinger

Informasjon

3 responses

21 02 2011
Dag

Takk for bra tips – denne må besøkes!

21 02 2011
Kjempetorsken

Ja, denne kan jeg anbefale fullt ut, Dag. Ta gjerne en matbit her også. Det så veldig fristende ut, selv om vi var gode og mette da vi kom inn.
Som nevnt var personalet veldig hyggelige og det var ikke noe problem å få smake på hva de hadde på fat før du bestilte.

21 02 2011
Bråsj

«åpnet i begynnelsen av 2011». Et lykketreff med andre ord. Så gøy! ser av anmeldelsen at de har masse spennende MB-øl, men har de ikke kjørt «safe» med en eneste kjent kran? Med vanlig kjent pils?

Hvis ikke har de baller! Og det liker jeg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: