Dogfish Head 90 Minute Imperial IPA

30 04 2011

Det finnes enkelte øl man har hørt mye godt om, og som kan være vanskelige å få tak i her hjemme. Dogfish Heads «Minute»-serie er blant disse. De har stått på min ønskeliste lenge, og da jeg fant denne på Drinkstore i Dublin var det ingen tvil. Denne måte jeg ha med hjem! Den har oppnådd topscore 100 på ratebeer.com og blir skrytt opp i skyene blant ølkjennere over hele verden.

Dette er en slik øl man tar frem en fin og varm vårdag og deler med sin bror. Allerede i lukten blir man litt andektig. Dette lukter slik din beste drøm skal lukte. En sterk lukt av sitrus og sødme. 90 Minute, betyr at ølet under kokingen er blitt tilført humle i 90 påfølgende minutter. I tillegg har den blitt tørrhumlet (tilsatt humle) mens den har stått på gjæringsfatet. Dette gir den helt egenartede smaken. Foruten denne 90 Minute’en, består «Minute»-serien til Dogfish Head av 60-, 75- og 120 Minute Imperial IPAs. Tross den enorme mengden humle som er brukt har dette ølet en fantastisk maltsødme som veier opp bitterheten på en perfekt måte. Karamellsmaken er tydelig i ganen og smakene kjemper for å komme frem mens du holder ølet i munnen. Dette er en nytelse å drikke. Nydelig bitterhet. Nydelig sødme. Simpelthen helt herlig! Fin alkoholsødme som avrunder en nær perfekt smaksopplevelse. Her var det aldri noen tvil om at 6eren måtte frem!

COMMERCIAL DESCRIPTION
Esquire Magazine calls our 90 Minute I.I.PA., «perhaps the best I.P.A. in America.» An Imperial I.P.A. brewed to be savored from a snifter. A big beer with a great malt backbone that stands up to the extreme hopping rate. This beer is an excellent candidate for use with Randall The Enamel Animal! 90 ibu
Tasting Notes: Brandied fruitcake, raisiney, citrusy.
Food Pairing recommendations: Pork chops, beef, grilled fish, frites, focaccia, split pea soup, Stilton cheese & escargot.
Glassware recommendation: Snifter
Wine comparable: Sauvignon Blanc
In case you care… the average 12 oz. serving has 294 calories.

ABV: 9

Style Imperial IPA

Brewery Dogfish Head

Region United States


Handlinger

Informasjon

3 responses

25 05 2011
Erik

Den er virkelig god (så god at det ikke kommer på tale å dele med min bror eller noen andre) 🙂

3 11 2011
gecco

Jeg liker egentlig ikke IPA, men når jeg rasket med meg noen flasker fra Dogfish Head sist jeg var i NY, kjøpte jeg ei flaske 90 minute Imperial IPA.
Jeg kan ikke si annet enn at dette er noe av det beste jeg har smakt av øl!

16 01 2012
Alexander

Prøvde denne på fredag, og må si meg enig. Den var virkelig god.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: