Besøk hos Hornbeer

1 08 2014

Joda, jeg avsluttet denne bloggen for litt over ett år siden, men av og til blir man inspirert og skrivelysten trenger seg på.

Det har seg slik at jeg ferierer i Danmark i år, og som vi vet er det godt å være norsk her. Det er fordi de har mye godt øl i Danmark. I den lokale Let Køb-butikken her i Ordrup hadde de et så og si komplett utvalg fra Hornbeer, i tillegg til øl fra en rekke andre danske mikrobryggerier. En plakat fortalte at det var åpent hus hos Hornbeer søndag 27.juli. Den sjansen ville jeg ikke la gå fra meg. Bryggeriet lå kun tre kvarters kjøring fra sommerhuset vårt, så jeg tok familien med (greit å ha sjåfører til hjemveien…).

IMG_0047

Hornbeer ligger i Kirke Hyllinge som oversatt til norsk betyr «midt på landsbygda». Via en flott allé kommer man til tre bygninger som huser selve bryggeriet, en slags pub/møterom og et hus som inneholder et selskapslokale og et galleri i underetasjen. I tillegg var det en flott hage der det allerede satt mange mennesker og koste seg i det fine været. Både familier, motorsykkelgjenger og de sedvanlige ølentusiastene. Inne i puben var det også fullt rundt bordene, selv om det var godt over 30 grader der inne.

IMG_0048

Opplegget var som en mini ølfestival. 5 smaksprøver for en snau hundrelapp. Den første halvliteren var forøvrig på kjøpet. En Hornbeer Grisk, eller den nye Saison. Nydelige begge to. Hornbeer har i overkant av 20 øl i sitt sortiment. I underkant av halvparten er tilgjengelige på Vinmonopolet her hjemme, og mest kjent er kanskje Carribean Rum Stout, Fundamental Blackhorn og Black Magic Woman. Samtlige av typen kraftige stouts på 10%. Hornbeer lager ellers en rekke godt humlede øl, et par fruktøl og noen lettere belgiske typer. Overraskende nok er Norge det største markedet for Hornbeer, sett bort fra hjemlandet.

IMG_0050

Jeg spurte bryggeren Jørgen Rasmussen (ja, det er broren til tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen!) hvor mange ansatte det var på bryggeriet. Svaret var overraskende: «Ingen»!. Alt arbeid på bryggeriet ble utført på frivillig basis og dugnad. Jeg ville ellers tippet at de var på størrelse med de litt større norske mikrobryggeriene, men dengang ei. Ganske så imponerende hva de har fått til så langt.

IMG_0052

Bryggeriet ble kåret til årets danske bryggeri i 2009, 2010 og 2011. Det drives av ekteparet Jørgen og Gunhild Rasmussen. Gunhild agerer som Salgssjef og Bryggerkone og det er hennes malerier som fremkommer på alle etikettene til Hornbeer. Maleriene kan forøvrig sees i det tidligere nevnte galleriet i hovedhuset.

I tillegg til å servere så og si hele sin produktlinje under sitt åpne hus, var det også satt opp et storslagent tapasbord med mange lokale ingredienser. Nydelig mat til nydelig øl. Det var god stemning hele veien og masse hyggelige folk. Flest dansker, selvfølgelig, men også tyskere, sveitsere og en familie fra trøndelag. Foreningen Danske Ølentusiaster var selvfølgelig også tilstede med flere medlemmer, lett gjenkjennelige i sine T-skjorter.

Med en svært hyggelig pris på kr 350 for en kasse med 12 øl fylte jeg selvfølgelig opp en kasse med godsaker. Alt i alt var det et svært hyggelig besøk på Danmarks hyggeligste bryggeri!

IMG_0046

IMG_0049


Handlinger

Informasjon

Ett svar

1 08 2014
Inge

Veldig hyggelig med en oppdatering fra Kjempetorsken! Fikk definitivt lyst til å besøke Hornbeer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: