Terninger

Vi vurderer øl og puber med terningkast fra 1-6. Ingen halve poeng eller plusser og minuser.
Husk at vi først og fremst vurderer pubene ut fra ølutvalget. Ikke etter hvor kald den gule halvliteren er, eller hva den koster. Her er en pekepinn på hvordan vi vurderer de forskjellige terningkastene:

Elendig! Gis når en pub, i tillegg til et elendig ølutvalg, har dårlig service, crappy lokaler og/eller elendig service. Det kan selvfølgelig være en miks av disse kriteriene, men  en pub som har et minimum utvalg av øl vil aldri få mer enn 1 eller 2.


Dårlig! Toern er for puber som mangler både øl, stil og sjarm. Et OK ølutvalg kan redde toeren, men for å få en treer må man ha mer enn gul pils og Guinnes på kranene.Greit! Treeren gis til puber som har et greit utvalg av øl og en hyggelig atmosfære. Utover lager/pils må man gjerne kunne by på varierte ølsorter som f.eks Stout, Hvete,  IPA, Belgisk o.l. Mange norske puber havner rundt en treer. Service og lokaliteter kan her skille mellom 2, 3 og 4.


Bra! En pub som får en firer har et godt utvalg av forskjellig øl, og kan by på hyggelig vertskap, god atmosfære og/eller god beliggenhet. Øl fra norske mikrobryggerier er for eksempel en god firersøknad. Det samme kan variert mikroøl fra andre nasjoner være.


Glimrende! En femmer gis til et skjenkested som har et uvanlig godt og bredt utvalg av øl. Her bør det være øl fra både Europa og USA, og man bør dekke de aller fleste  øltyper. I tillegg må man kunne forvente at personalet kjenner den ølen de serverer.Perfekt! På en sekserpub finnes det langt flere øl enn du klarer  å komme igjennom i løpet av en ukes tid. Her bør det være et rikt utvalg av alle øltyper og et kunnskapsrikt  personale i  hyggelige lokaler. Sekseren henger høyt!


For bedømning av øl er det litt vanskeligere å gi en bastant link mellom smak og terningkast. Her spiller jo i stor grad den subjektive smaken og de personlige preferansene inn. Til og med dagsformen kan spille inn, selv om jeg også oppdaterer smaksnotater og terningkast på de ølene jeg smaker flere ganger. Setting, årstid og lokasjon kan også spille inn , noe jeg etter beste evne prøver å reflektere i teksten.
Vær imidlertid oppmersom på at jeg er genuint glad i øl. Derfor vil ikke nødvendigvis en øl som får en 2er på terningen være en dårlig øl! Jeg kan fint nyte en øl som får én på terningen også, så tenk heller på at jeg kan tenke meg 5 øl som er bedre enn en 1er øl, enn at det er den dårligste ølen jeg har smakt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: