Garret Oliver i Oslo

12 05 2011

Garrett Oliver, Brooklyn Brewery

Onsdag 4.mai var 5 av 6 medlemmer i Norske Ølbloggere samlet i Oslo. Anledningen var en invitasjon fra Ringnes om å overvære en seanse med Brooklyn Brewerys Brewmaster Garrett Oliver.

Oliver er en av bryggeribransjens enere og mest kjente og profilerte personer. Han har vært en foregangsmann på flere områder, ikke minst når det gjelder mat- og ølkombinasjoner.

Men, ikke nok med at vi fikk være med på Ringnes’ sammenkomst i deres festlokaler, vi fikk også et 40 minutters eksklusivt møte med Mr. Oliver i på Ringnes’ pub i forkant! Vel, egentlig skulle møtet vare en halvtime, men Oliver så ut til å kose seg, og lot like godt Ringnes og resten av øl-Norge vente i ti minutter til. Vi ølbloggere følte oss omtrent som fjortisser som fikk møte vårt største idol. Garrett Oliver serverte oss rikelig fra Brooklyns ølutvalg, og vi fikk stille alle spørsmålene vi hadde. TV2 (God Morgen, Norge) var også tilstede og filmet deler av seansen.

Vi lærte mye om hans syn på øl og ølbrygging og vi fikk et fint innblikk i bryggeribransjen med spesiell vekt på mikrobryggeriene og deres fremtid. Og ikke minst fikk vi være blant de aller første i Norge som fikk smake på Brooklyn Brewerys A Sorachi Ale (7.5%). Et belgiskinspirert Saison-øl brygget på den kjente, japanske  Sorachi Ace-humlen, som Brooklyn Brewery faktisk har plantet i sin egen bakgård!

Da seansen var ferdig og vi hadde fått stilt alle spørsmålene vi hadde, lært mye om hans syn på øl og ølbrygging, hadde fått anekdoter om bryggeribransjen samt fått hans syn på mikrobryggeriene og deres fremtid og ikke minst at TV2 (God Morgen, Norge) hadde fått sine bilder og intervjuer, trasket vi opp til Ringnes’ festsal på Grünerløkka

Fv: Kjetil Jikiun fra Nøgne Ø, Garrett Oliver fra Brooklyn Brewery og Evan Lewis fra Ægir Bryggeri

Litt forsinket beveget vi oss altså opp til Ringnes’ festsal øverst på Grünerløkka. Der ventet rundt 80 bransjefolk, inkludert norges to fremste bryggere; Kjetil Jikiun fra Nøgne Ø Det kompromissløse bryggeri og Evan Lewis fra Ægir Bryggeri.

Vi smakte oss igjennom hele Brooklyn Brewerys sortiment fra de tre ølene som allerede er vidt distribuert i Norge: Brooklyn Lager, East India Pale Ale og Brown Ale, samt Local 1, Local 2, Monster Ale, Black Chocolate Stout og Black Ops.

Ringnes serverte spekemat, aioli, brød og utsøkte oster, noe som viste seg å være et utmerket tilbehør til godt øl!

Garrett Oliver holdt et engasjerende foredrag om øl mens vi smakte oss igjennom hans forskjellige øl.

Garrett Oliver, Norske Ølbloggere og -bryggere

Da arrangementet på Ringnes var slutt dro endel av følget på Amundsen Bryggeri og Spiseri og gikk løs på ølkjelleren der. Morgenen etter var jeg egentlig litt glad jeg ikke var blant dem som gikk løs på den ølkjelleren…

Alle bilder: nyebilder.no

Øvrige norske ølbloggere om arrangementet:

Tommys ølblogg

Her er TV2s innslag i «God Morgen, Norge» om de norske ølbloggerne som møter Garrett Oliver:

 


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: