Brooklyn The Companion

17 07 2012

Brooklyn Brewery er et av verdens største «craft breweries» og er sannsynligvis det amerikanske bryggeriet som eksporterer mest «håndbrygget øl». Her i Norge er det Ringnes som står for distribusjonen av Brooklyns øl. Brooklyns Brewmaster Garrett Oliver har derfor besøkt Norge en rekke ganger, og dette ølet drakk jeg på en lunsj arrangert av Ringnes/Brooklyn på Den Gamle Major i Oslo i april.

Nydelig gyllen farge. Denne er brygget med 55% hvetemalt som gir den en lett kropp tross sine 10%. Her er mye krydder og det gir den et litt chiliaktig preg. Samtidig er den både søt og syrlig og veldig lettdrikkelig. Lett fruktig og honningaktig i ettersmaken. Vinøs er en annen betegnelse som godt kan brukes om dette ølet. Den har trekk fra både cider og musserende vin.

ABV: 10

Style: Barley Wine

Brewery: Brooklyn Brewery

Region: USA


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: