Lunsj med Garrett Oliver

1 05 2012

Dagens vert; Garrett Oliver, med en Brooklyn Local 1.

Lørdag 21.april inviterte Sigrid Strætkvern fra Ringnes og Brooklyn Brewerys Bryggerimester Garrett Oliver til en 4-retters lunsj med ølmeny på Den Gamle Major i Oslo.

Den Gamle Major er på mange måter et litt glemt sted. En gammel og fin brun pub med mye historie i veggene. Puben har de senere årene satset bevisst på et godt ølutvalg og har idag faktisk et av de bedre utvalgene i Oslo!

Ved ankomst ble vi møtt av Sigrid Strætkvern fra Ringnes og Garrett Oliver fra Brooklyn Brewery. Vi fikk servert en Brooklyn Summer Ale som aperitif. Brooklyn Summer Ale er av øltypen Blond, brygget etter den engelske definisjonen med lav alkoholprosent (4.5%). Mild og lettdrikkelig, men allikevel med mye smak.

Som forrett fikk vi blåskjellsuppe med Brooklyn Local 1. En knallåpning! En intens og smaksrik blåskjellsuppe servert i norgesglass(!) sammen med en kraftig belgisk øl på 9%! En fantastisk kombinasjon. Innertier!

En herlig blåskjellsuppe med en kraftig belgisk øl til!

Deretter fikk vi syltet fjelløllrett, ertepuré m/ramsløk, Hemsegarden vellagret osteskum og havreflarn med pæreskinke. En god rett som nok falt noe i skyggen av forretten, rent smaksmessig. Til dette fikk vi servert den nydelige Brooklyn Sorachi Ace, en Saison brygget med den karakteristiske Sorachi Ace-humlen. Dette ølet er ettergjæret med champagnegjær i flasken. Saison og fisk er som oftest en perfekt kombinasjon, og det gjaldt også her!

Syltet fjellørret

De fleste av Brooklyns øl leveres forøvrig i «champagneflasker», noe som ifølge Garrett Oliver er feil. Det er slett ikke champagneflasker. Disse flaskene ble nemlig først brukt til øl, så det er egentlig champagnen som serveres i ølflasker!

Brooklyn Brewery Sorachi Ace

Så var det klart for hovedretten. Den bestod av Braisert svinekjake, Guinnessglasert tynnribbe med mandelpotetpuré, bakt rødbet og nykål med ølsky (også basert på Guinness). For noen smaker! Søtt, syrlig og spennende. Mindre spennende ble det ikke da ølet kom i glasset: Brooklyn The Companion Ale. En kraftig Barley wine på 10%. Dette ølet er brygget med 55% hvetemalt, noe som gir den en lett kropp i forhold til den høye alkoholstyrken. Allikevel har den nok tyngde og smak, og den kamuflerer enkelt det høye alkoholnivået. En nydelig match til denne kraftige retten.

Så var det tid for desserten, som i tillegg til å se fantastisk ut også smakte friskt av tidlig vår: Granskuddpudding, havtornsorbet og hasselnøttkjeks.
Til denne desserten fikk vi en hyggelig overraskelse i glasset: Brooklyn Cuvée Eliija (Ghost Bottle). Ghost Bottle er Brooklyns betegnelse på øl som ikke kommer i ordinært salg. Disse gis kun bort til de ansatte på bryggeriene, eller de havner på slike spesielle tilstelinger som denne. Det er vi veldig glade for! Et svært kompleks øl på 10% med både fruktighet og en kledelig syrlighet i smaken. Perfekt match igjen og et spennende bekjentskap.

Tusen takk til Sigrid Strætkvern og Garrett Oliver for en herlig lunsj!  Det er også på sin plass å takke Den Gamle Majors kjøkkensjef Hansi og hans team for den nydelige maten! Kreativt, smakfullt og med en touch av noe langt mer enn man forventer når man får servert lunsj på en pub!

Et herlig firkløver i ølflasker


Handlinger

Informasjon

2 responses

10 05 2012
Brooklyn Cuvée Elijah Ghost Bottle «

[…] Brewmaster Garrett Oliver får et par flasker ekstra. Han hadde ihvertfall med seg noen flasker til lunsjen på Den Gamle Major for et par uker siden. Som mange av Brooklyns øl har også denne et tydelig belgisk preg. Ølet er […]

9 09 2012
Brooklyn The Companion «

[…] Brewmaster Garrett Oliver har derfor besøkt Norge en rekke ganger, og dette ølet drakk jeg på en lunsj arrangert av Ringnes/Brooklyn på Den Gamle Major i Oslo i […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: