Brooklyn Cuvée Elijah Ghost Bottle

10 05 2012

I dag er det et aldri så lite jubileum for meg, og  jeg har derfor tatt frem en veldig spesiell øl på bloggen.

Denne flasken er en del av Brooklyn Brewerys serie med «Ghost bottles». Det betyr, bokstavlig talt, at denne ølflasken egentlig ikke eksisterer! Brooklyn Brewery lager nemlig endel øl som aldri kommer ut i butikkene, pubene eller restaurantene. Disse kalles altså «Ghost bottles». De blir kun gitt til ansatte i Brooklyn Brewery. Jeg går ut fra at Brewmaster Garrett Oliver får et par flasker ekstra. Han hadde ihvertfall med seg noen flasker til lunsjen på Den Gamle Major for et par uker siden. Som mange av Brooklyns øl har også denne et tydelig belgisk preg. Ølet er fatlagret på bourbon-fat i 4 måneder og det har fått et langt skarpere preg enn det ellers silkemyke preget bourbonsmaken har. I smaken finner man kokos, sviske, rosiner og en klar spritsmak som kan festes til blandingen av fatlagringen og den belgiske ølgjæren som er brukt.

Et svært spennende bekjentskap. Garrett Oliver fortalte at han stadig fikk kommentarer fra folk som hadde smakt øl i «Ghost bottle»-serien. Det synes han var veldig hyggelig, da det viste at hans medarbeidere delte godt øl med andre ølglade mennesker. Akkurat slik han delte denne med oss.

Ølentusiast Gustav Jørgensen og en Brooklyn Ghost bottle

ABV: 10

Style: Belgian Strong Ale

Brewery: Brooklyn Brewery

Region: USA


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: