Southern Tier Cherry Saison

27 07 2011

Frukt- og bærøl er ikke blant mine favoritter, men her var det faktisk en ganske god en. Fargen var ikke helt som forventet (hadde forventet litt rødere farge). Kirsebærduften er imidlertid kraftig. Smaken likeså. Ølet er litt vinøst, en tynn kropp med overraskende lite karbonering.  Selve smaken er sterk og underbygges av en alkoholprosent på 8.

Neppe en øl jeg vil kjøpe mye av, men et greit bekjentskap.

Southern Tier sier: Cherry saison is concurrent with the best of summer weather. The days are long and warm, and the spring blossoms have gracefully turned to plump drupes. Much in the same way, our Imperial Cherry Saison undergoes subtle but noticable changes while cruising from kettle to bright tank. Like the sun ripening fruit, a pit stop makes this beer better. Cherry Saison is aged with French Oak staves, imparting overtones of spice and balancing the natural sweetness of the cherries. Cherry Saison is the first in this series to incorporate oak aging. Enjoy it as a dessert beer, or tilt it back while sitting under a shady tree on a warm summer afternoon.

ABV: 8

Style: Saison

Brewery Southern Tier Brewing Company

Region United States


Handlinger

Informasjon

Ett svar

4 10 2011
Southern Tier Imperial Choklat Stout « Kjempetorskens ØL-blogg

[…] Southern Tier Cherry Saison […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: