Mohawk VS Goldings

18 03 2011

En ny trend blant mikrobryggerier er å brygge øl med én type humle, og bruke humlenavnet i på flasken. East Kent Goldings er en engelsk humle. Den brygges i den sør-østlige delen av England som heter East Kent. Goldings er en gammel, engelsk humlesort som det finnes flere varianter av, men East Kent Goldings er den mest kjente og anerkjente. Den har en mild og myk smak med smak av blomster og sitrus.

Som Mohawk Amarillo ser også denne nydelig ut i glasset. En fin skumtopp på en mørk oransje øl. Skummet henger fint på glasskanten. Lukter mildt av granbar og ørlite sitrus. Smaken er mer markert sitrus, men ettersmaken av granbar er der. Ølet har den typisk engelske ølsmaken som går igjen i mange britiske bittere og IPAer. Sannsynligvis fordi humlen East Kent Goldings brukes utbredt i engelske ales. En herlig øl som er forfriskende, lettdrikkelig og godt balansert.

Fra etiketten: Detta är en ljus ale som jäst vid rumstemperatur och därav fått en fruktig smak och doft. Den engelska humlesorten East Kent Goldings har använts till både beska och arom, och ger en blommigt parfymerad doft. Ölet har torrhumlats, d.v.s. humle har tillsatts i lagertankarna för att ge en förstärkt humlearom. Ölet är typiskt för traditionella engelska ale. I vinsamanhang pratas det om viner från den ”gamla världen” och den ”nya världen”. Med det menas att Europa är den gamla världen och till exempel USA och Australien tillhör den nya världen. Denna indelning kan göras även för öl. Mohawk VS är en parlansering som vill visa på de skillnaderna som olika humletyper skapar. Mohawk VS Goldings är en öl från gamla världen, bryggd med aromhumle odlat i det klassiska området Kent, England.

ABV: 5.5

Style: Pale Ale

Brewery Sigtuna Brygghus

Region Sweden


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: