Cantillon Gueuze

28 10 2009

Veldig sur, men samtidig frisk og fin. Dette er vel den klassiske og mest kjente av den klassiske stilen «gueuze». Jeg er litt usikker på hva jeg egentlig mener om denne spesielle øltypen.

Den er utrolig syrlig i smaken og minner egentlig mer om champagne enn øl. Det er ikke helt uten grunn at den kalles Belgias champagne. Gueuze er svært anerkjent blant ølkjennere, ikke minst fordi den brygges på en særegen måte: Gueuze er en blanding av flere årganger av Lambic-øl. Lambic igjen brygges ved å spontangjære vørteren med villgjær. Lambic-bryggeriene setter bryggene på loftet og åpner alle vinduer slik at gjæremnene som finnes i luften igangsetter gjæringen. Ekte Lambic kan kun brygges i et lite område vest for Brussel.

Lambic kan også danne grunnlaget for diverse andre varianter ved å tilsette sukker eller frukt og drikken vil også videreutvikle seg gjennom flaskemodning. Det sies at Gueuze kan videreutvikle seg og forbedres i opptil 20 år etter flasking.

Tilgjengelighet: Vinmonopolet, Håndverkerstuene, Olympen

ABV: 5

Style Gueuze

Brewery: Cantillon

Region: Belgium


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: