Røros Bryggeri Spell-Ola

11 11 2012

Røros, oktober 1670. Folket sulter. Arbeiderne ved Røros Kobberverk har ikke fått lønn på mange år. Spell-Ola må gå til kongen i København igjen, som han gjorde i sommer. Kanskje nytter klagen denne gangen? Men direktøren får nyss om planene. Spell-Ola legges i jern i Mørkstuggu. I sinne omringer arbeiderne direktørens bolig. Arbeiderklasse mot overklasse. Øks mot kårde. Etter en kort, men hard kamp seirer arbeiderne, som bryter i stykker Mørkstuggu. Spell-Ola befris fra lenkene. Arbeiderne får endelig feiret lønna si.

Derav navnet Seiersøl!

Ølet er upasteurisert og ufiltrert og har et uklart, stråaktig utseende ala hveteøl. En forholdsvis kraftig smak av syrlighet og einer kommer ganske overraskende på. Jeg hadde ikke forventet såpass mye smak i et øl på 4.7%. Kraftig og godt med mye sødme og en god porsjon bitterhet i form av einer- og furusmaken.

Dette minner om andre norske ales jeg har smakt fra bl.a Ølve på Egge, Inderøy Gardsbryggeri og Trollbryggeriet. Smak av norsk skog og gammel tradisjon (som om sistnevnte er en smak…).

ABV: 4.7

Style: Ale

Brewery: Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

Ett svar

13 11 2012
Ole Gunnar

Ikkje plass til innhaldet i den vetle flaska oppi glaset? Gris!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: