Ørbæk IPA

30 10 2012

Selv om denne er stemplet som en IPA med store bokstaver på etiketten, klassifiseres den som en Bitter, eller en Extra Special Bitter. Den er brygget i tradisjonell engelsk stil, og skillelinjene mellom engelske pale ale, IPA og bitter er forholdsvis overlappende. Den har en lys amber farge med rikt skum. Lukten er litt på den sure siden, noe som vil tilsi at det er brukt europeisk humle, snarere enn den mer aromatiske og sitruspregede amerikanske humlen som ofte benyttes i IPAer.

I smaken er den halvtørr og med en tydelig humlesmak. Nok til at jeg kan være tilbøyelig til å være enig med bryggeriet i å kalle den en IPA. Altså en engelsk IPA. Jeg tror jeg har nevnt en del ganger at dette er en øltype jeg setter stor pris på. Upretensiøs og enkel i formen, men med et bestemt og tydelig uttrykk. Smaken er kraftig, fyldig og frisk og dette er rett og slett en veldig god øl.

Tilgjengelig: Vinmonopolet

ABV: 5

Style: Bitter

Brewery: Ørbæk Bryggeri

Region: Denmark


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: