ColdBoy Pale Ale

17 10 2012

Coldboy Brewery startet opp sommeren 2012 og har allerede hatt 3 øl i nærbutikkene i Askim: Pale Ale, Premium Ale og Stout. Jeg fikk kun tak i Pale Ale, men bryggeriet har vært dyktige på markedssiden og ølet skal snart få en bredere distribusjon. Det er bra! Vi tar med glede i mot all ny øl som brygges i Norge!

«Brygges i Norge», ja. Gjør det egentlig det? Ryktene sier at dette ølet er brygget på lisens i England? Litt pussig blir det også når bryggeriets hjemmeside proklamerer med  -«den kompromissløse norske naturen i en flaske». Og når jeg først er på krigsstien: hvorfor kaller man et bryggeri fra Askim for «ColdBoy Brewery»? Hverken norske navn eller særnorske tegn som f.eks «Ø» har da ødelagt for utenlandssuksessen til norske håndverksøl! Personlig synes jeg det blir litt pretensiøst, men logoen er fin, hjemmesiden er informativ og presentasjonen av ølet er fin. Vel, jeg må gi et minus for flasken også. Øl bør aldri tappes på blanke flasker! Da vil lyset raskt kunne forringe ølets kvalitet.

Så til selve ølet. Når jeg skjenker i ølet registrerer jeg at det ikke finnes bunnfall i flasken. Mye tyder derfor på at dette er et filtrert øl og ikke en tradisjonell ale modnet på flaske. Det har en fin gyllen farge med et tynt skumlag som raskt blir borte. Lukten gir meg en svak humleduft og en litt «industripils»aktig stram aroma. Dette er tydeligvis et øl i god, gammel engelsk Pale Ale-stil. Det liker jeg!

Smaken er litt tam og jeg får igjen assosiasjoner til industripils. En noe sur humle bekrefter den engelske påvirkningen. Denne går rett inn på enhver britisk pub som en god «session»-Bitter/Pale Ale! Den er lettdrikkelig og god i smaken, men gir ingen stor smaksopplevelse. Dessuten kan jeg ikke fri meg for at det smaker veldig «flinkt». Her mangler rett og slett litt særpreg. Jeg ser imidlertid frem til å smake på flere øl fra ColdBoy og ønsker dem velkommen i rekken av norske håndverksbryggerier!

Tilgjengelig: Roma brusutsalg, Askim (og etterhvert flere steder!)

ABV: 4.5

Style: Pale Ale

Brewery: Coldboy Brewery

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

3 responses

17 10 2012
ØlleJølle

Stouten er nettopp kommet i butikk, men Premium Alen kommer nok neppe i butikk da denne er på 4,9%…

17 10 2012
llejlle

Stouten er nettopp kommet i butikk, men Premium Alen kommer neppe i butikk da denne er på 4,9%…

18 10 2012
Vulkan Ølfestival vs Oslo Ølfestival | Ølbloggen Høyt Skum

[…] er ferdig bygd. Jeg fikk desverre ikke anledning til å smake på ølet, men min bloggkollega Kjempetorsken har fått smakt deres pale ale uten å bli villt begeistret. Beer Palace hadde også en stand med spesialøl. De er for tiden […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: