Pannepot Grand Reserva Vintage 2008

13 09 2012

Belgisk uke på Kjempetorsken.com! Denne uken presenterer jeg 5 litt spesielle øl jeg drakk i Brussel denne sommeren.

De Struise brygger heftige øl. De fleste er ganske ekstreme, og Pannepot Grand Reserva er intet unntak! Dette ølet ble første gang brygget 27.desember 2007 og blir lagret 2 år på eikefat! Min versjon er fra 2008. Dette er en herlig stout med smak av kirsebær, svisker og rosiner. Ølet er lett syrlig som en konsekvens av fatlagrigen, og har en herlig fylde. Akkurat slik man ønsker at en Imperial Stout skal ha. Tross sine 10 alkoholprosenter er den overraskende mild i smaken. Tydelige toner av kaffe og sjokolade kommer frem og dette er som nevnt et fantastisk fyldig øl.

En morsom historie er at De Struise dedikerer dette brygget til Ølbutikken i København ettersom de var de første til å introdusere De Struises øl til omverdenen gjennom å ta inn ølet deres i butikken sin allerede i 2004. De gir ølbutikken en stor del av æren for at De Struise nå er et velkjent bryggeri over store deler av den ølelskende verden. Ølbutikken fikk også æren av å være de første til å selge Pannepot Grand Reserva.

ABV: 10

Style: Belgian Strong Ale

Brewery: De Struise Brouwers

Region: Belgium


Handlinger

Informasjon

2 responses

14 09 2012
Henrik Langlie Sandsmark

Wow! Snakker om solen! Jeg søkte faktisk etter det ølet på bloggen din i går! Fikk med meg en flaske fra Brügge, og ønsket å høre din mening om ølet. Ser enda mer frem til å åpne det nå!

15 09 2012
Kjempetorsken

Heldiggris! Den er helt nydelig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: