BeerMania Mea Culpa

12 09 2012

Belgisk uke på Kjempetorsken.com! Denne uken presenterer jeg 5 litt spesielle øl jeg drakk i Brussel denne sommeren.

Mea Culpa er gyllenbrun, litt uklar i glasset og lys i kroppen med et såpeaktig skum på toppen. Dette ølet er brygget med 10 forskjellige krydder, men jeg kan ikke si at disse er særlig fremtredende i smaken. Det minner mest om en ganske ordinær blond i forhold til det mer eksperimentelle ølet jeg hadde forventet. Lett syrlig med preg av sitron og litt banan. Den har et tydelig belgisk preg, men den mangler det spesielle særpreget som ville gitt den en egenartet karakter. Jeg synes denne blir litt kjedelig, rett og slett.

Ølet er brygget på Brouwerij Van Steenberge i samarbeid med Nasser Eftekhari, som er innehaver av ølbutikken BeerMania i Brussel. Nasser har selv satt sammen oppskriften på ølet, men vil ikke røpe hvilke 10 kryddere som er brukt i bryggingen… Jeg kjøpte flasken i butikken sammen med endel andre øl som viste seg å være langt mer spennende. BeerMania selger de også Mea Maxima Culpa som er en 75cl flaske av samme brygg, og er du tørst kan du få Ultima Culpa som er ølet servert i det morsomme, spesiallagde glasset som er vist til høyre i denne bloggposten.

Tilgjengelig: BeerMania, Brussel

ABV: 6.6

Style: Belgian Ale

Brewery: Brouwerij van Steenberge

Region: Belgium


Handlinger

Informasjon

3 responses

13 09 2012
braasj

Mea Culpa er vel latin for «min feil» eller «min egen feil» ifølge wikipedia. Men da jeg googlet Mea Maxima Culpa fikk jeg en overrakelse. På latin betyr det vel «Her dreit jeg skikkelig på legga» eller noe sånt, men treffene jeg fant var et dikt av Jens Bjørneboe.
Noen som har noe utfyllende info her?

13 09 2012
Kjempetorsken

Hehe. Det vil nok bety at Maxima er en klar toer 😉

28 09 2012
Øl i Brussel «

[…] øl (på lisens), Mea Culpa, som han gjerne reklamerer for. Min anmeldelse av dette ølet finner du her. Ellers får du det meste av belgisk øl på Beer Mania, til og med Westvleterens 3 typer. Her […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: