De Dolle Oerbier

13 08 2012

Lagrede øl er alltid spennende å smake på. Som med vin kan de ha forbedret seg, eller de kan ha gått sure, blitt svekket i smaken, eller rett og slett blitt udrikkelige. Dette er en 2006 versjon av et forholdsvis kraftig øl på 13%. De pleier å lagre godt og utvikle seg med årene. Slik også med denne.

I utgangspunktet er denne lagret på Bordaux-fat og det kjennes i smaken og aromaen. Den er riktignok lett oksidert, men det trekker ikke ned i dette tilfellet. Den har en nydelig smak, lett syrlig men allikevel velbalansert. Den har smaker av plommer, rosiner og røde bær og en krydderblanding som minner om gløgg. En deilig og lang ettersmak trekker dette ølet opp til toppkarakter!

Sjekk også min (ganske så annerledes) anmeldelse av en «fersk» De Dolle Oerbier!

oerbierspecial

ABV: 13

Style: Belgian Strong Ale

Brewery: De Dolle Brouwers

Region: Belgium

6


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: