Dogfish Head World Wide Stout

12 08 2012

logdogfishEn 18% Imperial Stout! Før 2003 brygget de denne som en 23% Imperial Stout! Denne blir brygget med 6 forskjellige gjærstrenger over en 7 måneders periode og deretter lagret i ytterligere 6 måneder før den slippes på markedet! Den har et tydelig fatlagringspreg selv om den jo ikke er lagret på fat. Allikevel skinner det igjennom et preg av cognac og whisky i smaken. Den har et tydelig alkoholpreg, som jeg faktisk synes er litt skjemmende.

Kullsvart i glasset, sparsomt med skum og med en god smak av røstet malt. Det er rosiner, plommer, fiken, vanilje, sjokolade og en anelse soyasaus i smaken og munnfølelsen er fyldig og litt oljeaktig. Seigtflytende Imperial Stout, mmmmmm… Man får en litt brennende følelse i munnen av smakene og alkoholen. Man kjenner at både maltet og humlen bidrar till denne varmende følelsen.

Dette er for all del en veldig god øl men alkoholstikket er etter min mening, litt for kraftig til at den får toppkarakter.

dogdishworldw

ABV: 18

Style: Imperial Stout

Brewery: Dogfish Head

Region: USA

5


Handlinger

Informasjon

3 responses

10 12 2012
Fredrik Richter

Hvor fikk du tak i den?

10 12 2012
Kjempetorsken

Min snille bror kjøpte den med fra New York

11 12 2012
Fredrik Richter

Klapp på hans skulder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: