Mikkeller Hop Series Super Galena

6 08 2012

Mikkeller har laget en hel serie med øl hvor han kun har brukt én type humle i bryggingen. Vel, det er ikke helt riktig å sin at han har brygget dem. Mikkeller brygger nemlig ikke ølet for egen hånd. Han bruker såkalte kontraktsbryggerier og sender i realiteten en bestilling m/oppskrift og får ølet brygget for seg.

Oppskriften på Mikkellers serie av 19 «single hops» er identisk og de er alle brygget samme uke for å få en mest mulig identisk profil på bryggene. Kun humlen varierer fra brygg til brygg.

Jeg har alltid vært litt skeptisk til disse «single hop»-ølene. En slik dogmeaktig begrensing av råvarene er egentlig litt tullete etter min mening. Det er selvfølgelig av en viss interesse hvordan de forskjellige humlene smaker i et øl, men det er ikke alle humler som passer like godt til å stå alene. Super Galena har en super farge og et praktfullt skum. Smaken er, etter Mikeller-standard, ganske mild og uinteressant. En søt øl med lett biitterhet fra humlen. Veldig tørr i ettersmaken som gir en tørr munnfølelse som ikke er veldig appellerende. Jeg synes ikke Galena-humlen er egnet til å stå alene slik dette brygget fremstår.

ABV: 6.8

Style: IPA

Brewery: Mikkeller

Region: Denmark


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: