Ellezelloise Hercule Stout

29 07 2012

Brun, på grensen til sort i glasset og med et frodig skum. Skummet burde tyde på at denne er godt karbonert, men det er ikke tilfelle. Den er ganske flat, og det synes jeg er en bra egenskap hos en imperial stouts. Da kommer smakene bedre frem. Hercule har en myk og fyldig munnfølelse. Den litt såpeaktige smaken skiller den fra tradisjonelle stouts, og dette er jo et typisk kjennetegn for belgiske stouts. Belgiske gjærstammer gir en svært karakteristisk smak. Denne er i tillegg lagret på tyske eikefat og har nok plukket opp noen smakstoner fra disse. Jeg mistenkte denne å inneholde lactose, men ifølge bryggeriet har de ikke tilsatt dette i brygget. Lactose brukes ellers for å gi ølet ekstra sødme, ettersom melkesukker ikke «spises opp» av gjæren og omdannes til alkohol.

Jeg synes denne er noe mild i fremtoningen til å være på hele 9%.  Jeg har definitivt smakt mer fyldige og smaksrike stouts på 9%, men denne er absolutt verdt å smake!

Ellezelloise sier: The only self-proclaimed ‘Belgian stout’ – 9% by volume – named after famed Belgian detective Hercule Poirrot and considered a World Classic. 
Made in small batches, then lagered for ten days in German oak casks. 
«The Hercule is considered by many to be a classic – very malty, but dry, with a hint of sweetness in the finish, and perfectly hopped. It has a very distinctive and intoxicating spicy aroma of fresh spruce that suddenly, irresistibly, fills the room when the swing-top is released. This unique house character probably derives from the strains of yeast used by the brewery – and possibly from the fermentation in oak – because the beers are made entirely of malt and hops, without any spices or sugar.»

ABV: 9

Style: Imperial Stout

Brewery: Ellezelloise (Brasserie des Légendes

Region: Belgium


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: