Närke Bäver

27 07 2012

En ny øl i serien «øl med svært spesielle tilsetninger». Dette ølet er i utgangspunktet basert på Närkes Örebro Bitter. Forskjellen er at dette ølet er tilsatt castoreum. Castoreum er et sekret hentet fra en kjertel nær beverens anus. Det har en sterk odør og en svært bitter og stram smak. Definitivt ikke den første ingrediensen man tenker på i forbindelse med øl, men jeg synes det er spennende med alle utradisjonelle tilsetninger. Alt må prøves!

Dette ølet ble servert fra fat (kamuflert som pissoar) på Haandbryggeriets ølfestival i mai i år.

Tilbakemeldingene på dette ølet har vært svært varierte. Det er ikke så rart, for smaken er svært spesiell. Ølet ser godt ut i glasset med sin dyprøde farge og frodige skum. Men allerede i lukten oppdager man at dette ikke er en helt «vanlig» øl. Det lukter lakk, asfalt, alkohol og en litt søtlig aroma som jeg ikke helt kan sette navn på. Ølet har en herlig fylde, men det smaker veldig spesielt. Litt surt og med denne litt ubestemmelige smaken som dette beversekretet avgir. En veldig sterk bitterhet ligger i bunn av denne ølen, syrlig og saltaktig. Jeg synes ikke dette er vondt, slik jeg hørte mange andre synes på festivalen. Tvert i mot vil jeg oppsummere totalinntrykket til å være «spennende» og «kreativt». Det er på ingen måte ubalansert, for den stramme smaken av beversekret blir flott bundet opp av en fin maltsødme.

Närke hadde med seg en liten flaske av det konsentrerte beversekretet, og det hadde en virkelig stram lukt! Hvordan man fant ut at man ville lage øl på dette kan jeg ikke skjønne! Men en spennende smak var det uansett!

ABV: 5,9

Style: Spiced Beer

Brewery: Närke Kulturbryggeri

Region: Sweden


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: