Samichlaus Classic

18 07 2012

Samichlaus brygges kun én gang i året på Brauerei Schloss Eggenberg i Østerrike. Det er 6.desember og ølet blir deretter lagret på fat i 10 måneder før det flaskes. Med sine 14% er den et utmerket øl å lagre, og den vil nok få en mer avrundet tone enn denne ferske flasken som jeg drakk.

Den er mahognirød i glasset og har så og si ikke noe skum. Det er heller ikke forventet av en øl på 14%. Dette er en skikkelig maltbombe! Ultrasøt munnfølelse med smak av mørke frukter som svisker og rosiner, og med en ettersmak av rent sukker!  Alkoholsmaken er veldig fremtredende, og den ødelegger i stor grad smaksopplevelsen for meg. En slik øl bør nok ikke overstige 10%, men dette er altså sagt om en øl som er brygget i 2010. Den hadde nok hatt godt av noen år til på flaske.

Jeg skulle gjerne hatt en flaske til for lagring, men jeg er elendig på lagring!

 

ABV: 14

Style: Doppelbock

Brewery: Brauerei Schloss Eggenberg

Region: Austria

 


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: