Mikkeller Summit Single Hop IPA

10 07 2012

Mikkeller har brygget en hel serie med single hop-øl. Det er forsåvidt også en trend hos flere mikrobryggerier for tiden. Altså øl der det er brukt kun én type humle i brygget. Jeg synes ikke alle disse er like spennende. De fungerer forsåvidt fint som en smaksprøve på hvordan de forskjellige humlene smaker, men å begrense seg til kun én type humle begrenser jo også bryggerens muligheter til å påvirke ølets smak.

Dette ølet, brygget med den amerikanske dverghumlen(!) Summit, er bronsefarget med et fyldig, kremfarget skum. Summit er kjent for å være en kraftig humletype med smak av sitrus og grapefrukt, og det kjennes i aromaen. Smaken er frisk og søt og ølet har god fylde. Jeg synes ikke balansen i dette ølet er helt etter min smak. Surheten i humlen krever rett og slett litt for mye plass. Sitrussmaken er litt på den sure siden, men en sukkertøysaktig ettersmak henter den fint inn.

ABV: 6.9

Style: IPA

Brewery: Mikkeller

Region: Denmark


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: