Carib Royal Extra Stout

2 07 2012

KARIBISK UKE PÅ KJEMPETORSKEN.COM!

Min kjære kusine m/familie har i over ett år reist rundt på de 7 hav (ihvertfall 3-4 av dem…) med sin 33 foter Nostra Vida. Mye av tiden har de tilbrakt på og blant de karibiske øyene, og da jeg fylte rundt år i mai kom det en pakke med øl fra karibien! Denne uken har jeg dedikert til denne spennende ølpakken.

Først ut er en spennende Stout ved navn Carib Royal Extra Stout. Extra betyr at de har puttet litt ekstra alkohol i den, og 6.6% kledde denne ,ørke drikken godt! Et flott utseende. Sort i glasset med et lyst mokkafarget skum Lukter mørke bær., og smaker søtt lær. Aldri smakt søtt lær? Ikke jeg heller, men det er det nærmeste jeg kommer i beskrivelsen. Litt småsurt, men faktisk ganske god. Den har også en litt blomsteraktig smak som kler den godt. Litt sitrustoner kommer frem i ettersmaken, og det tyder på at den er godt humlet. Søtheten i ettersmaken tyder på at det er tilsatt en liten dose laktose i brygget.

Bryggeriet sier: A similar brewing process to lagers with the use of lager yeast is used in the production of Royal Extra Stout. Fermentation time is much shorter than lagers, and takes place at a higher temperature. Finings traditionally composed of isinglass (fish bladder protein) are designed for yeast removal used during conditioning (storage) prior to filtration. It is also gives the aphrodisiac connotation.

ABV: 6.6

Style: Stout

Brewery: Carib Brewery

Region: Trinidad & Tobago


Handlinger

Informasjon

2 responses

26 07 2012
Ølentusiast

Hei! Ved ledige stunder er jeg innom bloggen din og leser dine nye anmeldelser. De gir ofte en god pekepin på hvilke øl jeg bør prøve — og hvilke jeg kan klare meg uten. (Skjønt ikke alle er like enkelt å oppdrive.) Tusen takk for det!

Det er imidlertid en ting jeg alltid stusser på: Hvordan har det seg at du, som tilsynelatende kan så mye om øl, undervurderer kunsten av å helle øl på en ordentlig måte? Jeg tror ikke alle øl skal skumme like mye som dine 🙂

Det er ikke ment som kritikk, jeg er bare nysgjerrig.

Ha en fortsatt fin sommer!

26 07 2012
Kjempetorsken

Hei!
Takk for hyggelig tilbakemelding!

Faktum er faktisk at jeg foretrekker lite skum på mine øl, så dersom det er en overvekt av høytskummende øl på bloggen, så er det nok noe jeg bør ta litt mer på alvor 😉

En av årsakene er nok at jeg pleier å drikke (spesielt mørke) øl ved rom- eller kjellertemperatur. Temperert øl avgir mer skum enn nedkjølt øl.

Forøvrig skjenker jeg øl med skrått glass til ca 4/5 opp i glasset og retter deretter glasset opp.

Nå som du har nevnt det skal jeg ha spesiell fokus på dette fremovcer 😉

En fortsatt fin sommer til deg også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: