Tilbake på Café Christiania

18 06 2012

I februar hadde jeg en fantastisk mat- og øl-opplevelse på Café Christiania i Oslo sammen med gode ølbloggervenner. I begynnelsen av juni tok vi med oss noen venner til restaurantens Ølbord for å se om de fremdeles holdt det skyhøye nivået vi tidligere opplevde.

Allerede mens vi leste den personaliserte(!) menyen fikk vi bekreftelsen vi håpet på. Her har de ikke ligget på latsiden! Hele menyen fra februar var byttet ut med nye, spennende retter:

Som man ser tør Café Christiania å gå litt lenger enn de fleste restauranter som serverer øl og mat i kombinasjon. Hvaltartar, kalvebrissel (halskjertel fra kalv) og vaktel er slett ikke dagligdagse retter på norske bord. Her serveres de med den største selvfølgelighet, nøye tilpasset det medfølgende ølet. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og kokkene og personalet viser gang på gang at de har en tanke bak alt de serverer.

Jeg lar bildene av maten tale for seg (selv om de ikke alle var av den kvalitet jeg hadde ønsket meg (bildene, altså):

Aspargessuppe

Hvaltartar

Kamskjell

Kveite

Kalvebrissel

Erdinger Dunkel

Vaktel

Ost

Sjokoladefondant

Etter et besøk i ølkjelleren byttet vi ut Anchor Porter med Nøgne Ø Dark Horizon 3 til sjokoladefondanten. Det fungerte bra!

Christiania Café bruker fremdeles ganske standard øl til sine retter, men til gjengjeld fungerer de utrolig bra. Man kunne muligens ønske seg et større fokus på det mangfoldet vi har av norske håndbryggede øl, men det er bare flisespikkeri.

Atmosfæren, maten og ølet er som skapt for en intim og hyggelig helaften med gode venner. Anbefales på det varmeste!

Takk igjen til Christiania Café for en herlig aften med et fantastisk måltid!


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: