Ølbord på Café Christiania

22 02 2012

Siden de åpnet i 2005 har Café Christiania tilbudt sine gjester et «Ølbord». Reserverer man dette bordet, får man altså spesialmenyer på 3, 5 eller 7 retter med utvalgte øl til.

I tillegg er det brukt øl som ingrediens i de aller fleste rettene!

Fredag 17.februar arrangerte Café Christiania «Ølbloggerbord», der de inviterte Oslos ølbloggere til å prøve deres ølbord. BeerNorway, Høyt Skum, Humle & Malt og undertegnede takket alle ja til invitasjonen. Knut Alberts ølblogg og 1001 øl hadde dessverre ikke anledning til å bli med denne gangen.

Café Christiania hadde virkelig lagt seg i selen denne kvelden, og her er de 7 rettene vi ble servert:

Trykk på menyen for større versjon!

Etter en innledende lett og fin Jacobsen Rosé Wit fikk vi altså østers og Black Velvet (Stout og champagne. I dette tilfellet Guinness). Ishavsrøye med chevrekrem, jordskokkchips og vaktelegg posjert i Oude Geuze fulgte deretter. Et lite kunstverk som ble godt matchet av en Green’s Blond Ale.

Kjempetorsken liker fisk, og neste rett skuffet heller ikke: Fish ‘n’ Chips! Her var remuladen byttet ut med portermajones og ertepuré. Frydenlund Bayer fulgte denne retten, og det passet helt fint. I England har jeg ofte drukket Porter eller Stout til Fish ‘n’ Chips, men med eple-eddiken de bruker på denne retten, blir jo det hele et litt kraftigere måltid.

Så var det klart for hovedretten; helstekt pattegris med Choucroute og ølglace på Ægir Rallar Amber Ale. Fantastisk mørt og saftig kjøtt med nydelig tilbehør og en kraftig og god Brooklyn Brown Ale til.

Det blir litt feil å kalle noen av rettene for «høydepunkter», da hver eneste rett vi ble servert fortjente denne betegnelsen like mye. Allikevel må jeg fremheve dessertosten vi fikk servert sammen med en rød Chimay: Chevren Monte Enebro lages i Avila i Spania av ostemakeren Rafael Baez. Den har en skarp smak som passet ypperlig sammen med den 7% sterke trappistølen. Få matvarer kan spille opp mot en god øl som en vellagret ost!

En morsom gimmick med ølbordet til Christiania Café er at det finnes tappekraner over bordet slik at gjestene rundt bordet kan tappe sin egen halvliter! Muligens norges eneste restaurant med selvbetjent ølservering?

Mellom hver rett ble vi forklart hvordan restauranten gikk frem når de satt sammen rettene og hvordan de matchet øl til de forskjellige elementene i rettene vi fikk servert. Vi fikk også hilse på kokkene som helt tydelig var svært dedikerte og opptatt av hvordan de skulle få mest mulig ut av hver rett. Her var det tydelig ansatte som hadde et godt over gjennomsnitt kjennskap til mat og øl! Dette konseptet må ut til folket!

Avslutningen på måltidet var et herremåltid verdig: Panacotta «Innis & Gunn» med friske bær og Nøgne Ø Dark Horizon 3 til. Helt himmelsk!

Og dermed gikk en fantastisk hyggelig kveld i godt selskap og med mat og drikke i toppklassen mot slutten!

Tusen takk til Therese, Marika og Atle for overstrømmende varm mottagelse og service, og til alle rundt bordet for hyggelig samvær og gode opplevelser!

Tusen takk også til Christer i BeerNorway for bildene!

Les hva BeerNorway, Humle & Malt, Høyt Skum og ikke minst Café Christiania skriver om denne middagen.


Handlinger

Informasjon

5 responses

23 02 2012
Therese Bergerud (@ThereseBergerud)

Vi på Cafe Christiania som skal takke 🙂 Veldig hyggelig gjeng å få på besøk!
Vi er eneste restaurant i Norge med tappekraner over bordet hvor man kan tappe sin egen øl, ja! (Med unntak av Ringnes sitt eget ølsenter som også tilbyr middager, så vidt jeg vet.)

3 03 2012
Ole Cigar

Moro!

3 03 2012
Ole Cigar

Trur ikkje de skal skriva om dette….
Det vil gå sånn cirka to min før de har ho fanatiske i Helsedirektorotet på døra med trussel om det meste…

Les innlegget om ølfanatismane på
http://Www.barogcigar.no

18 06 2012
Tilbake på Café Christiania «

[…] februar hadde jeg en fantastisk mat- og øl-opplevelse på Café Christiania i Oslo sammen med gode ølbloggervenner. I begynnelsen av juni tok vi med oss noen venner til […]

29 12 2012
Kjempetorskens Topp 10, 2012 «

[…] Årets ølblogger. Under en særdeles hyggelig middag (m/øl!) på Café Christiania ble Kjempetorsken kåret til Årets ølblogger. En utmerkelse jeg satte stor pris på. Takk til […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: