Atna Brun

7 06 2012

Atna Øl er et av de mer anonyme norske bryggeriene som lager sitt øl i det stille uten store fakter.  Den lukter litt surt. Smaken er også litt surt. Man får asossiasjoner til villmark i form av einer, granbar og regnvåt skogsbunn. Litt belgisk i smaken, noe som er forenlig med øltypen, men jeg synes dette minner mer om en tradisjonell Ale enn en belgisk type. En anelse karamell og litt menthol (ref: einer og granbar) er også gjenkjennelig i smaken. Alt i alt en veldig god øl.

Atna øl sier: Atna betyr å «eggja, bryta, driva fram». Navnet er tiltenkt elva Atna, som i kvasse stryk bryter seg veg gjennom landskapet, fra Rondane til den munner ut i Glomma ved stedet Atna. Her holder bryggeriet til. Betydningen kan nå også brukes om dette ølet du nå har i hånden, siden vi nå «driver fram» og inntar Polets hyller igjen. Vannet fra Rondane har fortsatt kraft i seg etter at det har blitt øl. En kraft vi håper du vil finne i denne mørke alen. Med spor av villmark. Atna Brun: Denne mørke alen er brygget på Pale Ale og Munich malt samt et utvalg spesialmalt. Humletypen EKG og en belgisk alegjær er med på å forme smak og aroma. Ølet er ikke filtrert eller pasteurisert. Vel hjelp av gjærrestene danner ølet sitt eget CO2 på flaska. Oppbevar flaska stående og serverver den ved 8-10 gr C i et egnet glass. Velbekomme.

Tilgjengelig: Vinmonopolet

ABV: 6.3

Style: Belgian Ale

Brewery: Atna øl

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: