Beermakers Dinner med Teo Musso

5 06 2012

Teo Musso forteller om sin ølfilosofi og om hvordan han brygger sitt øl-

23. mai var den italienske bryggeren Teo Musso fra bryggeriet Baladin på Oslo-besøk. Han brukte mesteparten av dagen til å brygge øl sammen med Frank Werme på mikrobryggeriet på Sundbytunet, men ettermiddagen var avsatt til ølsmaking og Beermakers Dinner på Baltazar midt i Oslo.

Dette var jo en av disse strålende sommerdagene vi ble velsignet med i mai, så rammen var perfekt rundt arrangementet i bakhagen ved domkirken. Teo Musso kom kledelig sent sammen med Jørn Idar og Amund fra importøren Beer Enthusiast. Han påpekte at det var deilig å være i Norge, ettersom temperaturen på hans hjemtrakter i Italia lå 15 grader lavere akkurat denne dagen!

Deretter fikk vi smake på Baladins øl. Nazionale, Isaac, Nora og Lune.
Baladin brygger en serie krydrede øl: Isaac, Wayan og Nora. Rosmarin, myrra, koriander, ingefær og en rekke andre kryddere tilsettes disse bryggene. Krydderet preger ikke ølene, men er ett av flere elementer som gjør smakene unike og samtidig gjør ølene både balanserte og lettdrikkelige.

Vi fikk også smake på en spesiell harpiks som ble brukt som ingrediens i et par av hans øl, og det luktet faktisk ganske godt. Jeg er ikke sikker på om jeg kjente igjen smaken av dette i ølet, men det er svært spennende at bryggere tør bruke slike ingredienser i øl!

Teo Musso er opptatt av miljøet og har stort fokus på miljøvennlig og bærekraftig produksjon av sine øl. Det brukes mest mulig lokale råvarer og miljøvennlige alternativer foretrekkes hvorenn det er mulig. Hans øl er ofte litt vinøse slik italienske mikrobrygg ofte er, og til alt overmål lager han to øl som er inspirert av vin: Lune, som er brygget på speltmalt og er inspirert av hvitvin, og Terre som er lagret på rødvinsfat og følgelig er dedikert som en hyllest til rødvin. Vi fikk smake sistnevnte etter middagen, og det var liten tvil om at den var rødvinsinspirert. Allikevel var det ingen tvil om at det var øl vi drakk. En svært spennende smak!

Middagen var en fantastisk opplevelse. Baltazars kokker hadde satt sammen en fantastisk meny. Baltazar er jo en italiensk restaurant, så dette var en fin utfordring for dem. De hadde på forhånd fått tilsendt 4 av Baladins øl og hadde satt sammen en 4-retters middag som var perfekt tilpasset disse ølene fra Baladin: Nazionale, Isaak, Super og Nora.

Teo Musso var åpenbart fornøyd med både middagen og kombinasjonen med hans øl, og var overstrømmende i sine superlativer til Baltazars head chef. Vel fortjent, sier vi og gir dere her bilder av her rett:

Laksecarpaccio med kaffe og sitron med Baladin Nazionale. Smaksmessig var dette middagens høydepunkt!

Parmaskinke med tomat og aubergine, og Baladin Isaac

Italiensk spekepølse med byggryn-risotto og biter av svinefilet. Mettende og kraftig, men så utrolig godt!

Fritert ost og sorbet. Perfekt avslutning med Baladin Nora som følgesvenn.


Handlinger

Informasjon

Ett svar

12 08 2012
Beermakers Dinner med Baladin «

[…] mai var jeg på Beermakers Dinner med Teo Musso fra det italienske bryggeriet Baladin. Importøren av Baladins øl i Norge, Beer Enthusiast […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: