Ægir Lindisfarne

28 05 2012

Ægir bryggeri har et utrolig bredt register av øl i sitt sortiment. Det finnes nesten ikke en eneste øltype som bryggeriet ikke har prøvd seg på, og når alt blir vellykket, er det bare å gratulere Ægir. Lindisfarne føyer seg godt inn i rekken av smakfulle og gode øl. I glasset er det mørk gyllent med et såpeaktig lysebrunt skum. Lukten er litt metallisk med lett røk og en fruktig tone. Man får også litt assosiasjon til belgiske øl i aromaen.

Det første man kjenner i smaken er en herlig røksmak på en søt maltbakgrunn. Hovedinntrykket er søtt og røken minner om et stille skogsbål på en fin sommerkveld. Ølet er svært fyldig og gir en deilig munnfølelse. Dette er et av de ølene man helst skal drikke langsomt, men den gode smaken gjør at man hele tiden ønsker å ta en ny slurk. Et særdeles vellykket og godt øl!

Ægir sier: Den 8. juni 793 markerte starten på vikingtida då klosteret på øya Lindisfarne vart åtaka. Sidan vi er glade i både vikingar og øl vart me inspirert til å kalle vår Scotch Ale etter øya. Ølet er fyldig med eit lett røykpreg som kjem frå Peated Malt. Prøv ølet til kjøttrettar og spesielt røykt spekemat.

ABV: 7

Style: Scotch Ale

Brewery: Ægir bryggeri

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: