Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel Cognac Edition

27 05 2012

Som jeg har nevnt tidligere er Mikkeller Beer Geek Breakfast Weasel blant mine absolutte favorittøl. Den har en smak og en fylde som er helt hinsides. En nytelse å drikke! Denne cognacfat-lagrede versjonen står ikke noe tilbake for originalen. Her er de samme komponentene, men tilsatt en syrlig cognacsmak som gir et ekstra piff til denne smaksbomben. Den oljeaktige munnfølelsen er inntakt og den kraftige stoutsmaken blandet med den milde kaffesmaken er rett og slett himmelsk. Bare helt fantastisk øl! Cognacinnslaget er  ikke overdøvende, det ligger kun som en lett syrlig bakgrunn. Det tydelige alkoholstikket er der, men det er kun varmende og slett ikke skjemmende, slik det ofte kan være i en øl på 10.9%. Cognac-versjonen av Beer Geek Weasel kommer i en praktisk 0,25-flaske.

Mikkeller sier: Denne imperial oatmeal stout er brygget med den vietnamesiske kaffesort Ca Pe Chon, som er en af verdens dyreste kaffesorter. Ca Pe Chon kaffen er lavet af afføringen fra væseldyr. De sydøstasiatiske dyr spiser kun de bedste og mest modne kaffebønner. Enzymer i deres fordøjelsessystem hjælper til at nedbryde bønnerne. Herefter indsamles afføringen som indeholder de hele bønner og bruges til væselkaffen. Kaffen har en kraftig smag og en endnu kraftigere aroma. Nogle mener endda, at kaffen øger sexlysten! 
En Imperial Oatmeal Stout brygget på: Vand, malt, humle, gær og vietnamesisk ca phe chon kaffe. Lagret på cognac tønder.

ABV: 10.9

Style: Imperial Stout

Brewery: Mikkeller

Region: Denmark


Handlinger

Informasjon

2 responses

3 07 2012
Sigbjørn

Kan eg spørre om kor du fekk tak i denne flaska?

3 07 2012
Kjempetorsken

Kjøpte den på Barleywine i København.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: