Ægir Skumring Dubbel

26 05 2012

Herlig brun i glasset med et kraftig eggefarget skum. En kraftig lukt av belgisk øl. Ikke uventet. Ægir er flinke til å smakssette ølet sitt. Smaken er også preget av et kraftig belgisk preg med krydder og masse fylde. Et svært komplekst øl med flere «lag» med smak. En virkelig god belgier. Det slår meg at dette må være en veldig fin matøl!

Ægir sier: Ægir var ølbryggjaren til gudane i den norrøne mytologien. Ægir Bryggeri tilbyr fleire ulike ølsortar – frå lyst til mørkt øl. Interessant er det at Ægir Bryggeri med hedensk tema no lagar eit tradisjonelt klosterbrygg. Dubbel vart som kjent opprinnleg brygga av munkar. Ølet er lysebrunt, lett fyldig og smaken minner om tørka frukt og krydder grunna gjærstammen. Nyt ølet saman med kraftige oster og noko robust mat eller åleine som koseøl. 

ABV: 7

Style: Belgian Dubbel

Brewery: Ægir Bryggeri

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

Ett svar

10 09 2012
Morten Skogly

En nydelig øl, står høyt på lista mi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: