Mahou Negra

19 05 2012

Dunkel er en tysk øltype som ikke er så vanlig å finne i hyllene her hjemme. Det er en mørk og maltfull type. Denne ser ut som en fin stout i glasset. Mørk kropp og et fyldig lysebrunt skum. Smaken skiller seg imidlertid klart fra Stoutens lette og friske preg. Her er det dypere toner som dominerer. Først og fremst en kraftig sødme, som jeg personlig synes blir litt i overmål. Det er rett og slett sukkersøt. Den er også relativt maltsterk og den mest fremtredende smaken er brunt sukker. Man aner også en svak kryddersmak og en anelse søte blomster. Ingen av disse smakene er imidlertid gjenkjennbare i lukten. Den er nesten helt luktfri.

Jeg ser ikke helt for meg hvilken type mat en slik øl skal kunne serveres til og jeg synes heller ikke den egner seg veldig godt å drikkes uten noe tilbehør. Dermed faller den litt mellom to stoler for min del.

ABV: 5.5

Style: Dunkel

Brewery: Mahou Brewery:

Region: Spain


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: