Porterhouse Celebration Stout Barrel Aged

9 05 2012

The Porterhouse’ Celebration Stout leveres i 2 versjoner. Denne fatlagrede på 11% og en «vanlig» på 7%. I utgangspunktet visste jeg ikke om denne fatlagrede versjonen da jeg bestilte «Celebration Stout» på The Porterhouse i Dublin. Jeg trodde jeg fikk den «vanlige» 7%-versjonen, men flasken som bartenderen allerede hadde åpnet var altså denne fatlagrede versjonen på 11%! Jeg hadde allerede hatt et par øl denne dagen (man befant seg jo i Dublin, må vite!), så i utgangspunktet var jeg ikke helt klar for å drikke denne kraftpluggen alene. Riktignok kommer denne i 0,33-flasker, men det er mer enn nok når man har tenkt å smake på noen flere øl samme dag. Jeg spurte min sidemann om han ville dele flasken med meg, men han var godt på vei ned i et glass med Porterhouse Brainblasta, så han takket pent nei.

Dermed gjaldt det bare å ta seg god tid og nyte dette ølet som jeg hadde gledet meg til. Lukten er litt merkelig og jeg begynner å lure på om jeg har fått en flaske med feil. Den lukter vinøst og surt og en tanke stramt. Ikke helt hva man forventer av en Imperial Stout. Smaken levner imidlertid ingen tvil. Her er det en ekte Imperial Stout. Riktignok med et kraftig fatlagret preg, men den kraftige stouten er ikke til å ta feil av. Her er det en tydelig røk- og whiskysmak som minner om sterkere saker enn øl. Munnfølelsen er tørr og søt på samme tid. Smaken er kraftig med innslag av mynte, menthol og syrlige epler. Alle tre smaker som kan tilskrives fatlagringen. Det er også tydelige kaffe- og sjokoladetoner, men dette er jo kjente smaker i en Imperial Stout.

Jeg vet ikke hvor lang tid jeg brukte på denne, men jeg nøt hvert eneste minutt! Fantastisk øl!

ABV: 11

Style: Imperial Stout

Brewery: The Porterhouse

Region: Ireland


Handlinger

Informasjon

2 responses

10 05 2012
Erik

Flott og levende beskrevet, fikk lyst til å smake nå.

11 06 2012
De beste ølene til EM i Fotball 2012 | Ølbloggen Høyt Skum

[…] det beste man kan få tak i på den delen av øyen. Selv om de ikke har den til enhver tid, så er Porterhouse Celebration Barrel Age noe som er verdt å søke etter. En særdeles rik Imperial Stout, med mer finesse enn landslaget stt […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: