Amager Hr Fredriksen

7 05 2012

Om Fru Frederiksen var god, så er Herr Frederiksen enda bedre! Den har noenlunde samme utseende, men med litt brunere skum. Her er det veldig mye smak. Det er den sedvanlige sjokoladesmaken blandet med en bitrere kaffesmak, søt rosin, svisker, mokka og snev av portvin. Tydelig alkoholvarme, men den er kun behagelig.

Dette er en veldig fyldig øl og den er litt oljete og seigtflytende i munnfølelsen. Litt fløteaktig. Den føles søtere enn Fru Frederiksen, og det er til herrens fordel. Her er det ikke mye å trekke for. Det er en svært kompleks og veldig god øl!

Amager Bryghus sier: Allerede når den hældes op i glasset, fornemmes det med det samme, at Hr. Frederiksen er en herre med både potens og stor personlighed. Begsort som Hr. Frederiksens humor er denne ”Imperial Stout” efter amerikansk forbillede med et tæt og cremet, lysebrunt skum, som efterlader pikante blonder i glasset, efterhånden som det modstræbende lægger sig. Vi indrømmer det gerne – vi er gået amok med maltene i denne øl, hele 8 forskellige har vi brugt, og det er de sorte og brændte, der giver øllet både dets farve og den nærmest ekstreme fylde – dette er nærmest et fudbyrdet måltid på flaske. Også bitterhed leverer de brændte malte sekunderet af amerikansk Centennial humle. Åh jo, Hr. Frederiksen er en oplevelse at byde op til dans, han bør dog nydes langsomt, men så kan han til gengæld også holde en hel aften, hvor man kan varme sig ved hans alkohol og udfordrende charme. 

Vi har opkaldt denne øl efter en god ven uden hvis fantastiske støtte og assistance Amager Bryghus ikke var, hvor det er i dag.

ABV: 10.5

Style: Imperial Stout

Brewery: Amager Bryghus

Region: Denmark


Handlinger

Informasjon

Ett svar

8 05 2012
Erik Dahl

En av mine absolutte favoritter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: