Pliny The Elder

24 04 2012

Dette ølet ligger på 19.plass på Ratebeer.coms liste over verdens høyest rangerte øl. Den er faktisk én av tre IPAer blant topp 25 på denne listen. En av de andre er Pliny The Younger som ligger helt oppe på en 5.plass. Det lå derfor store forventninger i luften da denne kom på bordet ved BeerNorways ølsmaking i desember i fjor.

I glasset kan den til forveksling ligne på en pils. Helt lys kropp med hvitt skum. Lukten er imidlertid ikke til å ta feil av. Her er det en kraftig IPA med mye humle og en sterk maltrygg. Selv om det smaker tydelig humle, er den mye mer avdempet enn jeg hadde forventet. Både ut fra forhåndsomtale og fra lukten ville jeg trodd at smaken var mer humlepreget. Det skal sies at humlen og malt-basen står perfekt til hverandre her. Det er en en nytelse å drikke denne. Etiketten opplyser at den er flasket 10.04.2011 hvilket vil si at den har vært på flaske i et drøyt halvår. Det forklarer muligens hvorfor humlsmaken er blitt litt avdempet.

Pliny the Elder was a Roman naturalist, scholar, historian, traveler, officer, and writer. Although not considered his most important work, Pliny and his contemporaries created the botanical name for hops, «lupus Salictarius», meaning wolf among scrubs.» Hops at that time grew wild among willows, much like a wolf in the forest. Later the current botanical name, humulus Lupulus, was adopted. Pliny died in 79 AD while observing the eruption of Mount Vesuvius. He was immortalized by his nephew, Pliny the Younger, who continued his uncle’s legacy by documenting much of what he observed during the eruption of Mount Vesuvius. Pliny the Elder, the beer, is brewed with 40% more malt and over twice the amount of hops as compared to our already hoppy IPA.

ABV: 8

Style: Imperial IPA

Brewery: Russian River

Region: USA


Handlinger

Informasjon

8 responses

24 04 2012
gulating

Du er heldig som har tilgang på denne type øl. Ble litt tørst nå 🙂

24 04 2012
Erik Dahl

Den er viktig å drikke fersk ja. Satt med samme inntrykk som deg første gang jeg smakte en litt eldre utgave. Så fikk jeg smake en fersk versjon og det er nesten som et helt annet øl.

24 04 2012
Kjempetorsken

Ja, BeerNorway-Christer sa at det var stor forskjell med hensyn til ferskheten på denne.

24 04 2012
Christer Edvartsen (@BeerNorway)

Det stemmer Tom. Når den drikkes fersk er det en utrolig øl-opplevelse.

Ikke misforstå meg, den var fortsatt veldig god når vi drakk den i desember, men det var nesten som et helt annet øl.

24 04 2012
Erik

Jeg hadde gleden av å smake denne fra fat i Seattle forrige uke 🙂

27 04 2012
Kjempetorsken

Jeg vil tro den var noe ferskere i humlesmaken enn den vi hadde. Uansett var det en nydelig øl!

12 01 2013
Roger

Hvor fikk du tak i denne?

12 01 2013
Roger

Nevermind, beernorway..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: