Brewdog 5 A.M Saint

18 04 2012

Jeg vet ikke hvordan de klarer det, men Brewdog treffer veldig ofte innertiern. Her er det fulltreff igjen. De kaller denne «The Holy Grail of Red Ale». Som svoren Monty Python-fan må jeg si meg helt enig (selv om det sikkert var selve begeret og ikke  filmen Brewdog hadde i tankene da de skrev det 😉 ).

En fyldig og herlig Amber med en forførende humlearoma og en søt smak av sommerlyng, blomster, honning og en mix av søte kryddere. Brun farge med kritthvitt skum. Enkelte hevder at Brewdog overdriver og putter for mye «smak» i ølet sitt. Jeg er ikke enig. Det blir faktisk ikke stort bedre enn dette!

Brewdog sier: 5am Saint is The Holy Grail of red ales. We live in a world of disposable deities. Someone, somehow has managed to press that big, flashing moronic override button and we’re hard wired straight into the pockets of false idols trying to make a quick buck. Sadly, for a lot of people the same mentality applies to beer. But who’s to know what’s worth worshiping when monolithic advertising budgets have you sucked down the rabbit hole in the blink of an eye? At BrewDog we are on a mission to open as many people’s eyes as possible. Cast away any aspersions and let the crook of BrewDog be your guide in a whirlwind of conformity and mediocrity. Once this ruby liquid forms a foamy halo around your glass, you’ll never want to look back. 

ABV: 5

Style: Amber

Brewery: Brewdog

Region: Scotland


Handlinger

Informasjon

5 responses

19 04 2012
gulating

Hyggelig at du liker denne, den heter Alpha Dog i Norge tror jeg, for å få den ned til 4,7%

19 04 2012
Henrik Brattlie (@hebra78)

Alpha Dog er et annet øl fra BrewDog, som riktig nok holder 4,7 %. 5 a.m. Saint og Alpha Dog er to forskjellige brygg.

19 04 2012
Audun Solbrekke

Den får man på polet. Står en i noen i kjelleren, så da får jeg kanskje ta en test i kveld

19 04 2012
gulating

OK, kan du forklare forskjellen bortsett fra alkolholinnholdet

19 04 2012
Martin Tønder Smith

Den viktigste forskjellen er nok at 5 AM Saint er tørrhumlet to ganger, Alpha Dog er ikke tørrhumlet i det hele tatt. Maltsammensetningen er også annerledes, men det var 5 AM Saint som var utgangspunktet når vi fikk brygget Alpha Dog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: