Mikkeller Spontancassis

10 04 2012

En grumsete saftaktig konsistens som minner om alt annet enn øl. Smaken er igjen ekstremt sur. Det er denne surheten jeg har litt problemer med. Smaken i seg selv er ikke så verst, selv om jeg ikke klarer å gjenkjenne at det er solbær det er snakk om. I tillegg til å være helt på den sure siden, har denne også en bitter ettersmak. Slett ikke ubehagelig da den akkompagneres av en stor del fruktighet. Men fremdeles er ikke surøl på min liste over favorittølstiler.

Mikkeller sier: En Casbic brygget på: vand, malt, hvede, gammel humle, solbær og gær. Lagret på egetræsfade.

ABV: 7.7

Style: Lambic

Brewer: Mikkeller

Region: Denmark


Handlinger

Informasjon

2 responses

10 04 2012
mortefot

Kjenner ikke ølet, så aner ikke om syren er ekstrem, men vil neste påstå det er lite poeng i at du tester syresterke øl når du er sensitiv for syre. Har likeledes lite hensikt for noen med høy bitterhetssensitivitet å skulle teste IPA.

10 04 2012
Kjempetorsken

Jeg er egentlig ikke sensitiv mot «syre», men ser at alle disse ølene får høy score på Ratebeer. Normalt er jeg helt på linje med Ratbeer-scorene, men akkurat på surøl er det krasj.
Har hørt at surøl er en «aquired taste» og vil derfor fortsette å prøve disse. Vet at det er flere som «sliter» med denne øltypen, og mange har fortalt meg at de måtte over en kneik for å «forstå» smaken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: