Sigtuna Dunkel Lager

5 04 2012

Dunkel lager er en av de mer sære øltypene. Dunkel er jo det tyske ordet for mørk og Lager tilsier at dette er et undergjæret øl, altså brygget med samme gjæringsmetode som Pils. Det er et maltrikt brygg og øltypen har sitt opphav stammer i sør-Tyskland. Dunkel indeed, denne er mørk brun med et rødlig skjær i kantene. Den har et mykt og delikat skum som holder ut langt ned i glasset. Lukten er først steril og litt metallisk. Smaken preges av  kakao og sjokolade, og den har en tørr og deilig ettersmak. En kraftig øl i smak. Sikkert god til kjøttretter.

ABV: 5.5

Style: Dunkel

Brewery: Sigtuna Brygghus

Region: Sweden


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: