Mikkeller Spontancranberry

29 03 2012

Så var det meg og surøl igjen, da. Jeg har ennå ikke blitt helt venn med disse, men jeg ser jo at veldig mange er glade i denne øltypen som kan minne like mye om vin som om øl. Lambic er en ganske spesiell øltype. Tradisjonelt brygges det i Pajottenland sørvest for Brussel i Belgia og ikke minst på det kjente Cantillon-bryggeriet i Brussel. Dette er et spontangjæret øl som benytter seg av de naturlige gjærorganismene og bakteriene istedet for tradisjonell ølgjær. Lambic er også kjent som grunnlaget for andre øltyper som f.eks Gueuze og Kriek.

Spontancranberry er saft-rød i glasset og har et kritthvitt såpeaktig skum. Lukten er sursøt og bæraktig. Munnfølelsen er ekstremt sur! Det er akkurat dette jeg har litt problemer med. Smaken isolert sett er god, men denne ekstreme surheten er litt problematisk. Den har også en fin ettersmak av røde bær. Jeg får bare fortsette å teste ut Lambic, Gueuze og Krieks, så venner jeg meg nok til smaken etterhvert.

En Cranbic brygget på vand, malt, hvede, gammel humle, tranebær og gær. Lagret på egetræsfade.

ABV: 7.7

Style: Lambic

Brewery: Mikkeller

Region: Denmark


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: