Forsmak med fullt hus

4 03 2012

I oktober åpner Mathallen i Oslo. Da kan alle som er møkklei av de store matvarekjedenes- og Stabburet og Tines mat-tyranni kjøpe matvarer direkte fra selvstendige norske produsenter. Litt satt på spissen kanskje, men det er faktisk på høy tid at vi får en mathall her i Oslo. 

Mathallen sett utenfra

Denne helgen arrangerte Mathallen «Forsmak». Et arrangement som bokstavlig talt skulle gi oss en smakebit på hva vi kunne vente oss av den kommende Mathallen. At dette var populært var det ingen tvil om. Både fredag og lørdag var det stappfullt hus i den store mathallen på Grunerløkka. En god del av leietagerne stilte opp med sine varer og de fikk også en forsmak på hva som vil vente dem når dørene åpnes i høst.

Når man er leverandør til verdens beste restaurant, Noma i København, så har man tydeligvis gjort noe riktig. Hulderost (geitost) med urter og akevitt var fantastisk godt. Heia norsk mat!

Vi tok turen til Mathallen på lørdag formiddag. Da vi ankom ved 13.30-tiden var det stappfullt både ute og inne. Heldigvis hadde Grunerløkka Brygghus stand rett innenfor døren, så vi søkte ly der i håp om at publikumstilstrømningen skulle avta. Ikke bare avtok publikumstilstrømningen etterhvert, men vi fikk også smakt masse godt øl mens vi ventet! Nøgne Ø Imperial Stout Cognac Barrell, Nøgne Ø Sunturnbrew Bourbon Barrell edition, Kjell Pop Single Hop Citra, Ægir Påskesol, Kinn Løkka Vinter og Nøgne Ø God Påske 2012. For å nevne noe…

Grunerløkka Brygghus hadde fokus på godt, norsk håndbrygget øl! Og akevitt.

Da sulten begynte å melde seg var det heldigvis færre folk i hallen og man slapp å gå i kø. Allikevel var det nok av mennesker. Norsk mat kan være svært variert, men om jeg skal være kritisk til noe, så må det være mangelen på mangfold i Mathallen. Vi har tross alt mer enn spekemat og ost her i landet. Godt over halvparten av bodene tilbød nemlig disse to norske spesialitetene. Riktignok i mange forskjellige varianter, men jeg savnet littegrann mer mangfold i utvalget. Salmalaks kan man jo tross alt få på Rema. I Mathallen bør man kunne forvente noe mer. Både av fisk, skalldyr og sjømat generelt. Hva med sild? Ferske kjøttvarer? Cider? Og frukt og grønt? Joda, vi fant saft av frukt og bær, rømmegrøt og en overflod av meieriprdukter, men savnet som sagt det litt mer spesielle og sære som jo tross alt finnes i landet vårt. Men, det blir feil å klage på noe her. Initiativet er glimrende og det er bare å glede seg til Mathallen åpner til høsten. Dette blir utvilsomt veldig bra, og den som har besøkt slike matmarkeder rundt omkring i verden, vet hva vi har i vente. Enhver by bør ha en mathall, og ikke minst norske byer der vareutvalget jo er sterkt begrenset av de store matvarekjedene.

Eple- og Pæresirup!

De aller fleste bodene serverte smaksprøver av varene sine, og det er liten tvil om at det lages mye god og spennende mat i Norge. Mathallen skal i tillegg inneholder kaféer og restauranter, kurs og eventer med norsk mat og drikke i sentrum. Ryktet sa at vi skulle kunne finne røkt hvalkjøtt på Forsmak, men det fant vi dessverre ikke…

Konklusjon: Dette var en forsmak som ga mersmak!


Handlinger

Informasjon

Ett svar

9 09 2012
Ægir Brown Ale «

[…] vidt jeg kjenner til er dette ølet kun tilgjengelig på fat. Jeg drakk det på Mathallens “Forsmak” i mars i år. Litt mørkere enn “brown”. Nesten sort i glasset (ja, det er […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: