Southern Tier Dark Robust Porter

22 02 2012

Southern Tier har gitt meg mange lykkestunder. Deres IPAer og Imperial Stouts med diverse ingredienser har vært en nytelse å drikke. Det er derfor med store forventninger jeg åpner enhver ny øl fra Southern Tier. Her står vi overfor en Porter som er blitt utstyrt med litt ekstra alkohol i forhold til hva som beskrives i øldefinisjonen av denne øltypen. Det lukter søtt av sjokolade og brent malt. Smaken er også tydelig sjokolade og denne ølen har en fantastisk fin fylde i forhold til den lave alkoholprosenten. Den er søt, men har allikevel en tydelig humlesmak som krasjer ørlite med søtheten. Eller kanskje det tvert imot er humlesmaken som komplementerer den? Alt ettersom. Fin og søt ettersmak.

Southern Tier sier: Porter is our darkest beer, but not necessarily our strongest. It is widely held that the darker the beer the stronger the beer, but this is summarily false. The contribution of color comes directly from the color of malt that we use. Some malt is roasted to achieve dark color and coffee-like flavor, which in turn get transferred to the beer. Our Porter is richly complex with overtones of chocolate and espresso beans followed by a subtle flavor of hops. It’s a nourishing beer without being too sweet or filling.

ABV: 5.8

Style Porter

Brewery Southern Tier Brewing Company

Region United States


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: