Nøgne Ø Imperial Stout Cognac Barrel

19 02 2012

Det er ingen hemmelighet at jeg er en stor fan av Imperial Stouts. Ingenting er som en tyktflytende stout på rundt 10% med kraftig smak av mørk/brent/røkt malt og en varmende alkoholsmak. I så måte er Nøgne Ø Imperial Stout en av mine favoritter. Nøgne Ø lagret denne i ett år på fat som tidligere har vært brukt til å lagre cognac. Slik lagring vil, foruten å lagre et godt øl i ett år, trekke til seg aroma og smak fra cognacfatene, der cognacen bokstavlig talt sitter i veggene.

Nøgne Ø tilbyr denne på 0,25-flasker (de samme som ble brukt til Sweet -, Red – og Dark Horizon 3). Ølet er som ventet kullsort i fargen og har det flotte mørkebrune skummet som kjennetegner en håndbrygget Imperial Stout. Dette lukter svært lovende, og jeg blir ikke skuffet av smaken heller.  Smaken er rett og slett fantastisk. Det er riktignok en mye mer dempet cognagsmak enn forventet, men den subtile antydningen passer perfekt til denne kraftige stouten. Hadde cognac-innslaget vært kraftigere er jeg redd at ølet hadde fått en sur smak som ikke hadde kledde det . Jeg drakk denne til litt godt lagret cheddar. Det var en nydelig kombinasjon!

This Imperial Stout has spent one year in oak casks which were previously used for aging Cognac. We think that this has given it a couple of new dimensions, and hope that you will enjoy it as much as we do!

ABV: 9

Style: Imperial Stout

Brewery: Nøgne Ø

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

2 responses

19 02 2012
Øystein

Vet du om man vil finne denne på polet etterhvert?

19 02 2012
Kjempetorsken

Usikker på om den kommer på polet (lite opplag) men den skal ifølge Nøgne Ø være på vei ut til dedikerte puber og barer kommende uke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: