Marché L Re

6 02 2012

Den italienske mikrobrygger-industrien er på full fart fremover og vinlandet har fått frem mange gode bryggerier de seneste årene. LoverBeer er absolutt i det øvre skjiktet i så måte og de har laget en rekke gode øl. Selv har jeg bare smakt et par av ølene deres og har ikke vært overvettes imponert noen av gangene. Jeg synes i det hele tatt at italienske mikrobrygg har en tendens stil å være veldig vinøse i smaken. Denne varianten er mørk brun i glasset. Har en nydelig lukt, men smaken er igjen ganske så sur. Som et surt eple. Smaken er imidlertid både fyldig og god, men jeg klarer ikke fri meg fra at den kunne smakt så mye bedreuten denne syrlige smaken. Dette er jo selvfølgelig en smakssak, og det er sikkert mange som liker sin Imperial Stout på denne måten. Mine preferanser er ikke helt der.

LoverBeer sier: Italian Imperial Coffee Spiced Stout Top Fermented Beer. It is the same basis that gave birth to Papëssa too. It goes to barrel (barrique) and stay there for 12 months. During this period I add coffee and spices. The name Marché ’l Re is a card game name very played here in Piedmont in the past. People were used to play it in coffee shops, drinking coffee with fernet (Fernet is a type of amaro, a bitter, aromatic spirit. Fernet is made from a number of herbs and spices). Inspiring to that, I use a blend of Caffè Vergnano (a very famous brand of coffee from Chieri) and spices as rhubarb, saffron, gentian and cinchona. «Ebony beer, strong in character, very complex. In the nose it is rich of an intriguing mix of flavors as chinchona, soy sauce, coffee and chocolate stuffed with candy orange. Spicy notes of gentian root and saffron are standing in the palate, well balanced by coffee and dried mushrooms notes. Try it with sushi, blue cheese or as ingredient for a different tiramisù.» – Lorenzo Dabove aka Kuaska

ABV: 8.5

Style: Imperial Stout

Brewery LoverBeer

Region Italy


Handlinger

Informasjon

Ett svar

6 02 2012
Knut

Fremdeles lyst når det bildet er tatt, synes å erindre at det ble ganske mørkt den kvelden 🙂 Eller hva Braasj?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: