Mohawk Rye Lager

3 02 2012

Denne ser ut som en mørk pils. Lite skum og en gyllenbrun farge. Lukter også som en litt søt pils. Men dette smaker ikke som Pils eller Lager. Smaken er faktisk ganske særegen.  Fruktig og litt brødaktig med smak av marsipan tørt høy og en anelse karamell. Søtlig og god.

Bryggeriet sier: Mohawk Rye Lager är en halvmörk lageröl. Det är en öl av Wiener-typ som fått en fruktig humlig arom av amerikansk humle. Mohawk Rye Lager är en brygd med rågmalt och Crystal Rye, totalt nästan 20% råg. Råg är en spannmålssort som ger en kryddig, nästan kärv ton, när man använder den i bakning samt till whiskey och öl. Ofta kan man känna toner av mint och peppar. “Jag har kombinerat rågen med karamellmalt och fruktig amerikansk humle, för att göra ölet mjukare och balansera rågsmaken” – Stefan Gustavsson.

ABV: 5.3

Style: Lager

Brewery: Slottskällans Bryggeri

Region: Sweden


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: