Hjemmebryggerdager på Nøgne Ø 2012

2 02 2012

Lørdag 28.januar arrangerte Nøgne Ø den første av 2 Hjemmebryggerdager på bryggeriet på Rygene i Grimstad. Normalt har 50-60 hjemmebryggere deltatt på denne seansen, men i takt med den økende interessen for ølbrygging var i år deltagerantallet 90! Påmeldingen startet ved midnatt natt til 1.desember 2011, og i løpet av 6 minutter var alle plassene revet bort. Faktisk hadde så mange som 90 hjemmebryggere rukket å fylle ut skjemaet på denne korte tiden. Fremfor å avvise de 30 siste påmeldte, valgte Nøgne Ø å ta imot alle som hadde meldt seg på før påmeldingen ble stengt. Hjertelig takk for gjestfriheten, Nøgne Ø!

Mikkel Borg Bjergsø og Kjetil Jikiun snakker om brygging.

Ølet som skulle brygges i år var Mikkeller Beer Geek Breakfast. Dette ølet brygges fast på Nøgne Ø, og Mikkel Borg Bjergsø (Mikkeller) hadde sogar tatt turen for å bli med på bryggingen og det sosiale samværet! Hver deltager får altså med seg 20 liter vørter av dette ølet for å gjære ut og eksperimentere med hjemme. Man bruker ulike typer gjær, gjærer på forskjellige temperaturer eller bruker andre smakstilsetninger. Mikkeller tilsetter kaffe i dette ølet rett før flasking, men Nøgne Ø utfordrer hjemmebryggerne til å tenke nytt. Det er jo ved slik prøving og feiling at nye smaker oppstår.

Ved siden av å følge med på selve bryggeprosessen, kunne man for eksempel høre foredrag fra Hanne Frosta fra restauranten Hanne på Høyden i Bergen. Hun snakket om smaker og mat. Nøgne Øs brygger Ingrid E. Skistad snakket om proteiner og brygging, mens tidligere Norgesmester i hjemmebrygging, Gahr Smith-Gahrsen holdt hjemmebryggerforum i varmegangen! Et flott opplegg med masse matnyttig (drikkenyttig?) innhold!
Til lunsj ble det servert en nydelig suppe med salat, brød og Nøgne Ø Pils som tilbehør. Nøgne Ø holdt også baren sin åpen og det ble noen smaksprøver av Nøgne Ø Imperial Stout, #100, Mikkeller Beer Geek Breakfast, og ikke minst Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel. Sistnevnte er en av mine absolutte favoritter! Nøgne Ø solgte også malt og humle til svært gunstige priser, og mange fylte opp bagasjerom og tilhengere til bristepunktet med bryggeingredienser.
Til slutt ble det delt ut gjær og vørterbøtter med 20 liter vørter til hver deltager.

Lørdag 17.mars møtes vi igjen på Nøgne Ø. Da skal vi smake på ølet vi har laget!

Se videoen under for mer om Hjemmebryggerdagen.


Handlinger

Informasjon

2 responses

17 06 2012
Mikkeller Spontancranberry «

[…] kjøpte jeg på Nøgne Øs Hjemmebryggerdager. Vi drakk da også “hjemmebryggede” Mikkeller Beer Geek Breakfast i forskjellige […]

29 12 2012
Kjempetorskens Topp 10, 2012 «

[…] Hjemmebryggerdager på Nøgne Ø. For andre gang var jeg med på Nøgne Øs Hjemmebryggerdager i januar og mars. Vi brygget […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: