Röksta Rökbock

26 01 2012

Jeg har blitt imponert over den gjennomgående kvaliteten på ølet fra Eskilstuna Ölkultur. De lager spennende øl og de lager ikke minst mange øl. Alt fra Pils til Imperial Porter. Her har vi en røkbock. Sveriges første, ifølge bryggeriet. Den er rødlig i glasset med et tynt skumlag. Maltsøt og kraftig i smaken med en fint avstemt røksmak. Her er i tillegg mange andre smaksnyanser. Vanilje, lette kakekryddere, karamell og brunt sukker. Fin ettersødme.

Bryggeriet sier: Sveriges första rökbock på flaska är en gästbrygd med Svante Ekelin och Peter Högström från Humlegårdens Ekolager. Röksta är en vackert rödbrun stark lageröl på 6.5% där rökt malt till stor del präglar smak och doft. I denna rökbock har vi använt en blandning av tysk rökmalt och skotsk whiskymalt. Ölen är fyllig och maltig och kan njutas på egen hand eller till kraftiga maträtter. Tål att lagras länge och utvecklar då inslag av torkad frukt i smaken. Som all vår öl är den ofiltrerad och opastöriserad för den goda smakens skull.

ABV: 6.5

Style: Bock

Brewery Eskilstuna Ölkultur

Region Sweden


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: