Aecht Schlenkerla Helles Lagerbier

9 01 2012

Lys farge med masse skum. Ser ikke mindre enn fantastisk ut i glasset. Lukter ganske søtt. Smaker også søtt, men ikke så mye at det tipper over.  Søtheten kan navngis med honning og marsipan. En ypperlig kombinasjon! Litt tørr tresmak får man også, minner litt om fuktig og myk furu. Som en slags bonus får man et hint av røyk i ettersmaken.

Bryggeriet sier: “Schlenkerla Helles” is brewed with fine Bavarian aroma hops from the area around the city of Nürnberg. It’s lagered in century old caves underneath the historic Schlenkerla brewery and maltings. Schlenkerla Helles is boiled in the same copper kettles and bottom fermented by the same yeast as the historic Schlenkerla Smokebeer. Its subtle smokiness without using smoke malt makes “Helles Schlenkerla Lager” a unique representative of the classic lager beer style “Bavarian Helles”. Editor’s note: Since this is not intended as a smoked beer, and is not billed as such, it has been classed here as a Helles, despite some samples having residual smoke character.

Tilgjengelighet: Drinkstore, Dublin

ABV: 4.3

Style: Dortmunder/Helles

Brewery Brauerei Heller Bamberg

Region Germany


Handlinger

Informasjon

3 responses

10 01 2012
arne johan larsen

Hei! Hadde vært greit å vite hvor du kjøper eller får tak i de ulike ølene 🙂

10 01 2012
Kjempetorsken

Takk for kommentaren! Jeg pleier å ha en «Tilgjengelighet»-linje under bildet, men det er ofte jeg glemmer å legge det inn. Skal skjerpe meg litt der!

17 01 2012
knutalbert

Denne er jo å få kjøpt flere steder i Oslo også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: