Adriaen Brouwer Dark Gold

2 01 2012

Belgisk øl har en utrolig smaksrikdom. Allikevel vil man raskt kjenne igjen en typisk sterk belgisk øl på én ting: den særegne gjærsmaken. Tradisjonelt er jo Belgia øl-landet fremfor noe annet. USA har nok seilt opp som det mest spennende og nyvinnenende landet når det gjelder mikrobryggerier og øl, men Belgia sitter på tradisjonene og de mange særegne ølene brygget av munker og familiebryggerier gjennom århundrer. Lukter litt metallisk. Kraftig og god smak av karamell og mørke frukter. Litt sviske, litt rosin og et tydelig innslag av lær. Alkoholen er tydelig. Litt metallisk i smaken også. En litt midt-på-treet-belgier.

ABV: 8.5

Style: Belgian Strong Ale

Brewery Brouwerij Roman

Region Belgium


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: